Поділитись:

Карантин не скасують, якщо кількість хворих на коронавірус буде зростати, – МОЗ

П'ятниця, 17 квітня 2020, 22:15
Карантин не скасують, якщо кількість хворих на коронавірус буде зростати, – МОЗ

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що продовження карантину залежить від того, чи не відбудеться в Україні стрімкий стрибок кількості хворих після свят.

Про це він розповів в ефірі Радіо Свобода.

За словами Ляшка, якщо кількість нових хворих зростатиме більше ніж на 2 % від усіх інфікованих, то карантинні заходи продовжать, оскільки в такому випадку система охорони здоров'я України може не впоратися.

"Щодо продовження карантину ми будемо комунікувати ближче до наступної середи, після Великодня. Подивимося, що відбуватиметься у великодні свята і як люди будуть дотримуватися карантинних заходів. Тим часом ми розробляємо різні сценарії виходу з карантину. Буде відбуватися пом'якшення", – зазначив Ляшко.

Окрім цього, він уточнив, що зараз в Україні тестують на COVID-19 усіх, хто цього потребує і лише за алгоритмами ВООЗ. Станом на зараз проводяться 5 тис. тестів на добу.

"Щодо масового тестування, то за один день 40 млн українців ми не протестуємо. Проведення тестування людям, які не були в контакті з хворими, або не мають симптомів, буде робити оманливе відчуття безпеки. Людина протестується в перші 3-4 дні інкубаційного періоду, буде відчувати, що повністю здорова і порушуватиме режим самоізоляції", – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я планує регулярно тестувати лікарів, які працюють із хворими на COVID-19 через збільшення кількості заражень серед медичних працівників. 

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів