Поділитись:

Похорон зарізаної на Харківщині дівчинки: повідомили нові подробиці про вбивство

Середа, 06 травня 2020, 05:35

У вівторок, 5 травня, у селищі Подвірки Дергачівського району Харківської області поховали вбиту 13-річну Христину П'янову. Кілька днів тому її знайшли обезголовленою. Рідна мати голяка з головою дитини в пакеті гуляла вулицею. Жінку підозрюють у вбивстві власної доньки.

На похованні був присутній її біологічний батько. Також на церемонії були присутні місцеві жителі, сусіди. Проводити школярку в останню путь також прийшли друзі та вчителі Христини. Про це повідомляє ТСН.

Батько дівчини Віталій Пономаренко запевняє, що бачився з нею за тиждень до трагедії. Він розповів, що стосунки з її матір’ю в нього так і не склалися. Слова батька передає місцеве видання NewsRoom.

Зазначається, що з матір'ю вбитої Христини Віталій прожив менше року. Каже, що Тетяна виганяла його з дому чотири рази. В якийсь момент чоловік і жінка вирішили знову зійтися, але цього так і не відбулося.

"Останній раз, коли я був з дитиною, вона сказала, що доньку бачить наскрізь, мовляв, мене обдурити неможливо, я в очі дивлюся – і бачу, хто чим дихає. Розповідала, що було якесь свято, вона прокинулася – і вже знала, про що дитина думає. Христина захотіла шоколадку і морозиво. Так вона вранці встала купила, а дочка здивувалася, мовляв, звідки ти знаєш?", – згадує Віталій. 

Христина була дуже спокійною і неконфліктною дитиною, розповіли вчителі та вихователька дитсадка вбитої дівчинки на її похованні.

"Порядна, спокійна, добра учениця. Я особисто у неї нічого не вів, не викладав, але знаю зі спілкування з колегами, що ніколи не було конфліктів у викладачів з Христиною. Завжди була чуйною, добре вчилася, виконувала всі домашні завдання, всі доручення класного керівника", – сказав один зі шкільних вчителів.

Також про Христину розповіла її вихователька.

"Я була вихователем, вела її з лялечок до шести років. Дівчинка була працьовита, слухняна, спокійна, вона дуже добре дружила і грала з дітками. Вона ніколи нікого не ображала. Дитина була просто чиста", – сказала жінка.

За словами виховательки, мама виховувала дівчинку "дуже добре".

"Мама була з бідної сім'ї, але якщо дитина несла з садка іграшку, її мама змушувала завжди віддати. Дівчинка була чиста, акуратна. Але так склалося, що людина, мабуть, психічно захворіла раптово. Треба пробачити. Шкода, звичайно, дівчинку. Дитина була дуже світлою, дуже доброю, і вона ще була працьовитою. Вона любила і прибрати посуд зі столу, допомогти. Вона дуже добре займалася, вона була дуже старанна", – додала вона.

На церемонії прощання з 13-річною Христиною була присутня депутатка місцевої селищної ради Тетяна Пантєлєєва. За її словами, вона знала матір близько 25 років. Депутатка розповіла, що жінка виховувала і утримувала Христину сама, працювала на трьох роботах і часто казала, що живе тільки для дівчинки. Про це пише "NewsRoom".

"Нічого не віщувало такого жаху. Того дня Тетяна до одинадцятої вечора відпрацювала, Христина її зустріла, прийшла додому о 23:45. А через годину вже вийшла з головою", – згадує місцева жителька.

Протоієрей Андрій Несвітайло, настоятель релігійної громади святого Онуфрія Великого в Подвірках, зазначив, що те, що сталося, справило дуже сильне враження на місцевих жителів.

"Деякі дзвонили і скаржилися, що заснути не можуть. Ще ці фотографії опублікували в групі селища. Всі задаються питанням, чому це могло статися", – сказав церковник.

13-річну дівчину міг вбити один із родичів-чоловіків, а не її рідна мати. Про це розповіла знайома родини Лариса Семенихіна, пише "Город Х".

"Я близько знайома з родиною, дружу з тіткою підозрюваної. Це сім'я алкоголіків-наркоманів, яка опустилася. Там чоловіки люті в рідні – п'ють, наркотики вживають, а жінки – жертви. Причому не одне покоління. Батьки Тетяни й Антона померли давно, але брат має право на частину будинку, тому і живе там. Та ще дружки його... Тетяна одна в сім'ї працювала, вони її використовували. Брат зривав замки, третирував сестру і племінницю. Таня ж просила допомоги у поліції! Постійно зверталася, але кому вони потрібні – злидні з родичами алкоголіками-нахлібниками", – повідомила вона.

За словами жінки, двоюрідний брат Тетяни П’янової, яку підозрюють у жорсткому вбивстві своєї доньки, 2004 року під впливом наркотиків убив батька і бабусю.

"Відсидів 15 років, минулого року випустили. Поліції до тих, хто вийшов із в'язниці, справи немає. А він, може, жив-гостював у брата і сестри. Ті, хто знає цю сім'ю і їхню рідню, схильні думати, що мати, як і дівчинка, – жертви чоловіків алкоголіків-наркоманів, які живуть там всі купою. Я думаю, з Тані і доньки по-звірячому познущалися свої ж чоловіки. Добре б слідство розібралося, а не так, як завжди. Дуже легко повісити все на жінку, можна і не напружуватися", –зазначила вона.

Також Семенихіна запевнила, що сусіди не говорять всієї правди на камеру через сильний страх.

"Їх теж можуть знайти з відрізаною головою", – пояснила жінка. 

Нагадаємо, у четвер, 30 квітня, близько 6-ї ранку на околиці Харкова помітили голу закривавлену жінку в неадекватному стані з ножем та пакетом, у якому була людська голова. Патрульні поліцейські, які затримували мешканку селища Подвірки, розповіли, що коли приїхали на місце події, жінка кидалася на них та намагалася втекти, а також її вже супроводжувала карета швидкої медичної допомоги.

Момент затримання зафільмували випадкові очевидці. Говорити з правоохоронцями жінка відмовилася, тож була затримана для з’ясування обставин. 

За декілька годин до поліції звернувся чоловік, який повідомив, що мешкає разом із сестрою та її 13-річною донькою, і сьогодні вранці виявив обезголовлене тіло племінниці.

Як стало відомо ТСН з власних джерел, жінка раніше не перебувала на обліку у психіатричній лікарні та не мала довідок про проблеми з психічним здоров’ям. Сусіди також не помічали, щоб у неї були проблеми з алкоголем чи наркотичними речовинами. 

За скоєне жінку відправили на два місяці за ґрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024
01 березня 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
06 лютого 2024