Поділитись:

На Мар’янівському водосховищі спіймали риболовів-порушників (фото)

Понеділок, 04 травня 2020, 08:10
На Мар’янівському водосховищі спіймали риболовів-порушників (фото)

Волинський рибоохоронний патруль провів спільний рейд з працівниками Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області на Мар’янівському водосховищі у смт Мар’янівка Горохівського району. Незважаючи на те, що подібний рейд було проведено першого травня, третього травня рейдова група знову викрила грубе порушення Правил рибальства.

Близько шостої години виявлено порушника, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, яке не передбачене Правилами рибальства. Порушник встиг виловити рибу: 24 екз. плітки та 20 екз. карася сріблястого. Завдано збитків у розмірі 2 380 грн, – інформують у рибпатрулі. 

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонене знаряддя вилучено.

На Мар’янівському водосховищі спіймали риболовів-порушників (фото)На Мар’янівському водосховищі спіймали риболовів-порушників (фото)

Пізніше на тій самій водоймі викрито чотирьох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів