Поділитись:

Браконьєри на Горохівщині ловили сітками карасиків (ФОТО)

Субота, 02 травня 2020, 08:30
Браконьєри на Горохівщині ловили сітками карасиків (ФОТО)

1 травня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області викрили кількох порушників правил рибальства. Рейд тривав 5 годин, повідомляє рибпатруль.

Двоє громадян ловили рибу мисиновою сіткою, що заборонено. Порушники встигли виловити 5 кг риби: 27 екземплярів карася сріблястого. Інцидент стався на Мар’янівському водосховищі, поблизу села Цегів Горохівського району Волинської області.

Браконьєри на Горохівщині ловили сітками карасиків (ФОТО)

На громадян складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі у суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Оскільки порушення здійснено в нерестовий період, суд може розглянути питання щодо відкриття провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду). Ця стаття передбачає штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація:

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів