Поділитись:

Лікарні "першої хвилі" на Волині мають необхідні засоби індивідуального захисту

Середа, 29 квітня 2020, 12:10
Лікарні «першої хвилі» на Волині мають необхідні засоби індивідуального захисту

Усі лікарні «першої хвилі» на Волині забезпечені засобами індивідуального захисту. 

Про це запевнили керівники медичних закладів області під час наради в ОДА, що відбулася 28 квітня, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації. 

«У ситуації, в якій перебуває сьогодні держава, на першому місці мають бути лікарі та їх захист і безпека», – наголосив голова ОДА Юрій Погуляйко.

Як зазначили керівники медзакдалів на Волині, усі лікарні «першої хвилі» на найближчі кілька тижнів повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. Спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та бізнесу продовжується забезпечення необхідним медичним обладнанням, зокрема апаратами ШВЛ.

Найбільше навантаження сьогодні має Волинська обласна клінічна лікарня, адже саме там, зокрема у корпусі, що розташований у Боголюбах, облаштували інфекційний шпиталь, де розміщують найважчих хворих з коронавірусом. Зі слів головного лікаря Олександра Дудара, наразі там перебуває 31 пацієнт, у 19 з яких коронавірус підтверджено, 12 – перебувають на обсервації та очікують результатів ПЛР-тестування.

Своєю чергою, як зауважила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, у порівнянні з окремими областями, на Волині не спостерігається різкого збільшення кількості захворювань на COVID-19.

«За це – особлива вдячність лікарям та усім службам, робота яких спрямована на протидію поширенню коронавірусу, а також людям, які дотримуються режиму карантину, – зазначила посадовиця. – Ми з великою повагою ставимося до кожного лікаря, медсестри, санітарки, водія швидкої, які сьогодні рятують життя волинян».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів