Поділитись:

Новини не дуже втішні, – заступниця голови Волинської ОДА про COVID-19

Понеділок, 27 квітня 2020, 13:31
Новини не дуже втішні, – заступниця голови Волинської ОДА про COVID-19

Критичну ситуацію з хворими на коронавірус, яка виникла у ці вихідні в гематологічному відділенні Волинської обласної клінічної лікарні, вдалося стабілізувати.

Про це під час брифінгу 27 квітня повідомила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

“На жаль, у мене не дуже втішні новини щодо загалом ситуації в країні та на Волині. Станом на 9 ранку в Україні вже 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19”, – зазначила посадовець.

“Ситуація в обласній клінічній лікарні, яка сталася, говорить, що треба бути більш обачним. Ми не застраховані ні від чого. Вчора ситуація була критичною, але ми впоралися”, – зазначила Тетяна Щербак.

Нагадаємо, що в останні вихідні у пацієнтів відділення гематології, де лікують вкрай важких хворих, виявили коронавірусну інфекцію. Раніше воно було розміщене у Боголюбах. Однак його перевели в корпус на Грушевського, розмістили на базі відділення судинної хірургії, у зв’язку із тим, що саме на базі Боголюбів було вирішено розгорнути тимчасовий інфекційний госпіталь. Ситуація вимагала оперативної реакції. Відтак усіх гематологічних хворих та судинне віділення (35 осіб) знову перевели в Боголюби.

“Серед них – 15 позитивних. Троє в реанімації, двоє – на апаратах ШВЛ, які були і раніше. Два лікарі інфіковані, 12 санітарок та 10 медсестер”, – зауважила Щербак. Медики перебувають на самоізоляції і, зі слів Щербак, не мають значних симптомів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів