Поділитись:

У Боголюбах прийняли перших «важких» пацієнтів на лікування коронавірусу (фото)

Понеділок, 13 квітня 2020, 20:30

У Боголюбську лікарню, яку останній місяць облаштовували для лікування важкохворих пацієнтів із COVID-19, привезли перших пацієнтів.

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Керівники області – голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова Волинської обласної ради Ірина Вахович до приїзду перших екіпажів невідкладної допомоги встигли оглянути приміщення другого корпусу Волинської обласної клінічної лікарні та оцінити рівень підготовки закладу до прийому пацієнтів.

Керівник обласної клінічної лікарні Олександр Дудар провів екскурсію оновленим приміщенням та розповів, яким буде шлях пацієнта у їхньому закладі.

За його словами, вхід через приймальне відділення залишається для пацієнтів. Їх підніматимуть спеціальним ліфтом на найвищий поверх. Інший  – «чистий» ліфт – для персоналу. Обидва мають два входи-виходи, аби хворий якнайменше контактував із навколишнім середовищем. Одне з головних переваг лікарні – наявність комп’ютерного томографа. За його словами, пневмонії, спричинені коронавірусом, на рентгені практично не видно. Тільки на комп’ютерному томографі.

Адміністрація медзакладу вирішила, що якщо займатимуться лікуванням важких пневмоній, мусять придбати серйознішу апаратуру, інакше доведеться робити це наосліп. Попри те, що у лікарні на кожному поверсі є перевізні рентгени та УЗД, комп’ютерний томограф був неохідний, щоб не доводилось на обстеження транспортувати важкохворих у інші заклади.

«Логістика у відділенні спланована так, аби хворого можна було швидше діагностувати. На перший час у корпусі передбачено 10 систем штучної вентиляції легень», – зазначив директор лікарні.

За словами Юрія Погуляйка, лікарня має вдале розташування – вона на окраїні міста. Хоча ще деякі облаштування тривають, лікарня вже готова приймати перших пацієнтів і це дуже важливо. Оскільки, окрім умов, лікарня подбала про забезпечення засобами індивідуального захисту – у наявності є і комбінезони, і маски, і щитки, і решта необхідного для медперсоналу. Разом з тим, наявні необхідні для лікування ліки.

«Мені подобається, як налагоджений та продуманий алгоритм роботи з важкохворими, тож будемо сподіватися, що усі, хто сюди потрапить, одужає. Лікарі теж усім забезпечені та створені хороші умови для їх роботи та відпочинку», – зазначив Юрій Погуляйко.

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, своєю чергою, зазначила, що для покращення умов для лікування пацієнтів з COVID-19 в області вдалося акумулювати більше 120 млн гривень. На 180 ліжкомісць, які передбачені у другому корпусі, наразі є все необхідне. А головне – облаштували нову кисневу станцію та розгалузили її мережу.

Очільник Волинської обласної лікарні розповів, що після того, як пандемія мине й з лікарні випишуть останнього хворого, апаратуру продезінфікують, а весь витратний матеріал спалять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів