Поділитись:

У луцькій лікарні хочуть тестувати на коронавірус усіх пацієнтів

П'ятниця, 17 квітня 2020, 14:40
У луцькій лікарні хочуть тестувати на коронавірус усіх пацієнтів

У Луцькій міській клінічній лікарні розглядають можливість проводити експрес-тестування на коронавірус усім пацієнтам, які потрапляють на стаціонарне лікування до цього закладу.

Про це повідомили під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – інформує Луцька міська рада. 

У місті Луцьку за минулу добу нових випадків захворювання на COVID-19 не зафіксовано. Загалом в Луцьку на сьогодні 29 підтверджених випадків. При цьому семеро з них – медики Луцької міської клінічної лікарні, які одужали. Як наголосив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, два повторні обстеження на COVID-19 показали негативні результати, отже, вони одужали.

Щодо захворюваності на грип та ГРВІ, за минулу добу до сімейних лікарів звернулося 122 лучан, 74 з них – діти.

Окрім того, працівники Національної поліції продовжують перевірку дотримання карантинних заходів у місті. Посилено перевіряють людей, що повернулися з-за кордону. Також правоохоронці готуються до посиленого режиму роботи у Великодні свята, мобілізують сили та засоби для належного дотримання порядку та правил карантину у храмах міста. Разом із ними задля дотримання правил безпеки і порядку та протидії злочинності, у посиленому режимі працюватимуть і патрульні поліцейські.

Як розповіла начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай, напередодні вихідних було проведено розмову із керівництвом торгівельних мереж та супермаркетів міста Луцька, аби у закладах торгівлі у передсвяткові дні не утворювалися черги та скупчення людей. У найбільших супермаркетах загалом дотримуються усіх рекомендацій: соціальні дистанції, наявність санітайзерів та обмеження щодо одночасної кількості відвідувачів.

Усі житлово-комунальні підприємства продовжують дезінфекційні заходи у житлових будинках, впродовж дня буде продезінфіковано близько 500 під’їздів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів