Поділитись:

Коронавірус у головної лікарки Луцької міської лікарні: подробиці

Субота, 28 березня 2020, 22:15
Коронавірус у головної лікарки Луцької міської лікарні: подробиці

Директорка Луцької міської клінічної лікарні Духневич Лариса Петрівна, яка захворіла на коронавірус, з 16 березня перебуває на лікарняному. 

23 березня вона звернулася в приймальне відділення лікарні. Так як пацієнтка за кордоном не була і результати швидкого тесту на COVID-19 були від'ємні, була госпіталізована з діагнозом "Пневмонія".

Про це повідомляє Луцька міська клінічна лікарня.

"Перебувала на лікуванні у відокремленій палаті. Після отримання результатів ПЛР на COVID-19 була переведена на лікування у Волинську обласну інфекційну лікарню. Всі необхідні протиепідемічні заходи у лікарні були проведені. Проведено епідрозслідувння, контактним особам проведено обстеження і вони скеровані на карантин. Відомі результати обстежень 5 контактних – вони негативні", – йдеться у дописі.

Випадок з директоркою лікарні – перший у виявленні інфікованого пацієнта у лікарні, але 100 % не останній. На подібні випадки розроблені відповідні алгоритми, яких і дотримуємось.

"До закладу скеровуються сімейними лікарями, лікарями-спеціалістами поліклінічної служби, бригадами швидкої допомоги всі пацієнти, які потребують невідкладної спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги.

Всім пацієнтам, які звертаються у приймальне відділення проводиться вимірювання температури та з’ясувують епідеміологічний анамнез. При потребі госпіталізації пацієнта з високим ризиком потенційного інфікування COVID-19 проводиться діагностичний експрес-тест на COVID-19. Пацієнти з соматичними захворюваннями та високим ризиком потенційного інфікування COVID-19 і позитивним експрес-тестом скеровуються на госпіталізацію у Волинську обласну інфекційну лікарню або Волинську обласну клінічну лікарню.

Пацієнти нашого закладу, у яких під час лікування будуть виявлені симптоми та з’ясуються дані анамнезу, які можуть свідчити про високий ризик потенційного інфікування COVID-19 і будуть позитивні результати експрес-тесту, переводяться у Волинську обласну інфекційну лікарню або Волинську обласну клінічну лікарню", – повідомили у медзакладі.

Зараз заклад стабільно працює та виконує свою функцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів