Поділитись:

Всі інфіковані COVID-19 лікарі в Луцьку почуваються добре

Четвер, 02 квітня 2020, 13:14

Всі вісім лікарів Луцької міської клінічної лікарні, у яких діагностували наявність коронавірусної інфекції, почуваються добре.

Про це 2 квітня повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Вона зазначила, що в Україні станом на 10:00 ранку 2 квітня зафіксовано 804 випадки коронавірусної хвороби, 13 пацієнтів одужало. У Волинській області станом на 10:00 ранку 2 квітня є 10 випадків, за минулу добу додалося три випадки підтверджених лабораторно.

“Сьогодні є багато різних чуток, пліток, фейків і всього, чого ми чекали чи ні. Хочемо заявити, що всі лікарі, які захворіли, почуваються добре. У всіх стан задовільний. У деяких немає зовнішніх ознак, але тести позитивні. Всі особи, які за минулу добу додалися, обстежувалися з профілактичною метою при проведенні протиепідемічних заходів”, – повідомила Тетяна Щербак. ї

Коронавірусна інфекція в міській лікарні локалізована, там уражено 8 лікарів. Всі почуваються добре, критичної ситуації немає, каже заступниця.

Вона зазначила, що ширяться “безглузді запитання навіть щодо смерті”. Тож людей, які поширюють фейки, Тетяна Щербак притягувала б до відповідальності за поширення недостовірної інформації. Посадовиця зазначила, що тести проводяться всім особам, які були в контакті з інфікованими лікарями (і медперсоналу, і іншим людям).

“На сьогодні весь персонал обстежують і ми вважаємо, що для пацієнтів загрози величезної немає”, – зазначила Щербак.

Нині в області є 14 осіб є з підозрою. Всього на Волині зроблено 130 ПРЛ-аналізів, 64 з них у осіб з підозрою, а решта (66 осіб) – з тими, які контактували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів