Поділитись:

Поставили діагноз «коронавірус»: головний лікар Луцької міської лікарні про свою госпіталізацію

Субота, 28 березня 2020, 18:09

Директорка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич підтвердила, що захворіла на коронавірус, і пояснила, як це сталося.

«Перший» зв'язався з Ларисою Духневич по телефону і попросив прокоментувати чутки про її хворобу. 

«Так, мені дійсно кілька днів тому поставили діагноз «коронавірус». До речі, чутки про те, що я приїхала з хворобою з-за кордону — цілковита неправда. За кордоном не була. Скоріш усього, інфікувалася, коли вела огляд одного з пацієнтів, який нещодавно повернувся з-за кордону. Наразі ця людина в самоізоляції під наглядом. 

У перший же день, коли у мене піднялася температура, я залишилася вдома, на самоізоляції. Тоді ж мені зробили експрес-тест на коронавірус. Він виявився негативним. 

Через тиждень мені погіршало. Госпіталізували в Луцьку міську клінічну лікарню. В окрему палату, щоб не контактувати з іншими хворими, з обмеженим доступом персоналу. Діагностували пневмонію. Повторно зробили тест на грип і коронавірус. Коронавірус підтвердився.

Тоді мене — у середу, 25 березня — перевели на лікування у Волинську обласну інфекційну лікарню. Тобто у міській лікарні я пробула неповних три дні.

Під час лікування дотримувалися усіх санітарно-гігієнічних норм і обмежень. Усіх осіб, які зі мною контактували — а це п'ятеро людей — відправили на карантин, вони — під наглядом. 

Усе під контролем, ситуація контролюється санепідеміологами. 

Усім, хто допомагає у цей складний час — вдячна за допомогу і підтримку» - розповіла Лариса Духневич «Першому».

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів