Поділитись:

Сморід повернувся: «Луцькводоканал» шукає джерела

Середа, 15 квітня 2020, 12:50
Сморід повернувся: «Луцькводоканал» шукає джерела

Проблема смороду, на жаль, не один рік нагадує про себе із настанням потепління. Зокрема, на території Княгининівської ОТГ 14 квітня було зафіксовано факт самочинного зливу концентрованих нечистот у великих об’ємах прямо в полі, що належить територіальній громаді. Таке грубе порушення призвело до створення хмари неприємного запаху, яка не один день буде поширювати сморід як у навколишніх селах, так і в Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міські раді. 

КП «Луцькводоканал» уже підготувало і направило лист на розірвання договору з порушником, адже такі злочинні дії неприпустимі та призводять до виникнення важких для суспільства наслідків. Перевізник мав марковану машину, що забезпечувало йому вільне пересування містом. При цьому він зливав нечистоти у полі замість використання визначеної точки зливу нечистот, де процедура відбувається із дотриманням встановлених норм і без шкоди довкіллю. Тепер за цей вчинок його буде покарано, а договір про співпрацю – розірвано.

Задля недопущення подібних порушень представники підприємства КП «Луцькводоканал» разом із працівниками відділу екології Луцької міської ради здійснюватимуть огляд і контроль стану навколишніх територій Луцька і прилеглих територіальних громад. Посилення контролю і усунення можливих порушень пов’язане також і з початком сільськогосподарських робіт, що супроводжується внесенням в грунт органічних міндобрив. Такі дії теж можуть призводити до виникнення неприємних запахів.

Також КП «Луцькводоканал» відновлює роботу із обстеження полів, на яких зливаються нечистоти у сусідніх ОТГ, адже часто замість очисних споруд в окремих населених пунктах скиди здійснюються просто у поля. Вже виявлено чимало зливів на таких полях, які викликають сморід і погіршують екологічну ситуацію загалом. 

Луцькрада та «Луцькводоканал» закликають навколишні територіальні громади активно відстежувати і виявляти порушників-власників асенізаційних машин, які здійснюють несанкціоновані зливи відходів, адже від таких дій страждають як лучани, так і жителі ОТГ. Також просять оперативно повідомляти про виявлення маркованих асенізаційних машин, які зливають нечистоти у невстановлених місцях. При виявленні порушень, що можуть спричинити поширення смороду чи шкодять екологічній ситуації в місті, можна телефонувати на гарячу лінію «Групи швидкого реагування» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за номерами (067) 00 00 679 та (066) 102 1 102.

КП «Луцькводоканал» повідомляє: всі об’єкти підприємства працюють без порушень у штатному режимі та із дотриманням всіх встановлених вимог безпеки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
28 листопада 2023
22 вересня 2023
05 вересня 2023
30 серпня 2023
13 травня 2023
20 квітня 2023
18 квітня 2023
25 березня 2023
27 грудня 2022
16:08