Поділитись:

Сморід і небезпека: на Волині знайшли занедбаний склад пестицидів та хімікатів

Понеділок, 10 лютого 2020, 19:35
Сморід і небезпека: на Волині знайшли занедбаний склад пестицидів та хімікатів

фото ілюстративне 

Під час обстеження зелених насаджень в с. Великий Обзир Камінь-Каширського району головний спеціаліст-державний інспектор з ОНПС Волинської області Павло Дмитрук виявив покинутий деревʼяний склад колишнього СВК, в якому зберігаються непридатні до використання пестициди та агрохімікати.

У деревʼяній споруді, яка використовувалася колишнім сільськогосподарським підприємством для складування та зберігання пестицидів та отрутохімікатів, розмістили залишки хімічних речовин різних за кольором та структурою, які розкидані по всьому приміщенні. Тара, в якій вони зберігалися, – паперові мішки та картонні упаковки – втратили свої властивості за терміном давності, що призвело до перемішування хімічних препаратів. У самій споруді та зовні – нестерпний хімічний сморід. Загальний об’єм небезпечних відходів  –понад один кубічний метр. У споруді – виламані двері та вікна. Такий стан зберігання небезпечних відходів може призвести до виникнення надзвичайної ситуації.

Відтак Державною екологічною інспекцією у Волинській області матеріали за цим фактом направлені у районну й обласну державні адміністрації для розгляду питання на засіданнях комісій з безхазяйними відходами та вжиття необхідних заходів щодо вивезення шкідливих відходів на зберігання в облаштоване приміщення з подальшою утилізацією.

Крім того, керівництву Гуто-Боровенського ОТГ видано припис щодо вжиття термінових заходів по припиненню вільного доступу до цього приміщення людей та тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів