Поділитись:

Голосуйте: Луцьк змагається за онлайн-сервіс для контролю за смородом

П'ятниця, 06 березня 2020, 13:02
Голосуйте: Луцьк змагається за онлайн-сервіс для контролю за смородом

Проєкт від Луцької міської ради «Чисте повітря» пройшов у фінал конкурсу цифрових ідей Відкритий виклик «Дані міст».

Як відомо, попри відсутність великих теплоелектростанцій, підприємств важкої, добувної та металургійної промисловості, у Луцьку вже не перший рік існує проблема, пов'язана з чистотою повітря. Нетипові забруднення атмосферного повітря, джерела яких складно виявити та довести їх походження, негативно впливають на стан здоров’я та якість життя мешканців міста. 

У зв'язку з цим виникла ідея створити платформу для автоматичного збору даних та здійснення моніторингу за якісним станом атмосферного повітря Луцькою міською радою, отримання об’єктивних даних про якість повітря за всіма необхідними показниками, враховувати результати досліджень при здійсненні господарської діяльності у місті, будівництві житлових та громадських об’єктів, зеленому будівництві та благоустрої, влаштуванні дорожньо-транспортної мережі, а людям вільно дихати чистим повітрям.

"Цифрове рішення передбачає: веб-платформу для автоматичного збору даних від джерел забруднення з модулем аналітики; чат-бот для мешканців, який сповіщає про рівень забруднення і в разі потреби надає поради щодо попередження негативного впливу на здоров’я мешканців міста, а також отримує від громадян повідомлення щодо незадовільного стану атмосферного повітря (сморід, специфічний неприємний запах тощо). Таке рішення може бути масштабоване на інші міста, які мають схожі проблеми", – йдеться в описі ідеї.

Лучан закликають підтримати проєкт, проголосувавши за посиланням: https://vote.apps4cities.org/?fbclid=IwAR3c9VwZ0sr1BgbUitMXcBCjIOtaCEo08gFsVjMCBC_gL1VIfdd0DcuRJmI

Довідково: 

Метою конкурсу Відкритий виклик «Дані міст» є виявлення найкращої ідеї на створення онлайн-сервісу для місцевої громади. Ідея-переможець отримає можливість повної реалізації, профінансованої з бюджету ініціативи «Дані міст».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
29 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
09 грудня 2023
05 грудня 2023
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
16:42
04 жовтня 2023
10:35