Учасниці шоу «Холостяк 10» розповіли, як готуються до Великодня та чи печуть паски (ЕКСКЛЮЗИВ)
Певно у чималої кількості українок карантин асоціюватиметься із шоу «Холостяк». Адже вже стало гарною традицією щонеділі дивитися, хто ж із красунь-дівчат отримає заповітну троянду із рук холостяка.
Ото ж напередодні Великодня «Конкурент» поцікавився в учасниць проєкту, як вони готуються до свята, із ким його святкуватимуть, чи дотримуються українських традицій та чи печуть паски власноруч.
Наталія Масленникова:
Знаю, що багато хто готується до цього світлого свята через очищення себе і свого оточення. Але оскільки я не люблю мотлох, то етап очищення у мене триває все життя. Я періодично навожу порядок усюди, починаючи від галереї телефону, старих нотаток і телефонних номерів, до розбирання гардеробу і позбавлення від токсичних людей в житті. Тому моя підготовка обмежується закупкою продуктів і кілограмів різних присипок. Ось це добро я люблю (сміється – К).
Коли була підлітком, то ходила з мамою до церкви, для мене цей обряд був чимось особливим. Зараз же, пізнавши релігії з різних сторін, розумію, що перед усім – віра у серці. Тому головною традицією лишається те, що печу пасочки і проводжу час із близькими.
Не дивлячись на свій активний ритм життя, останніми роками для мене випічка на Пасху стала особливим ритуалом. Я навіть маю улюблений рецепт сирних пасок. На підготовку йде півтора дня від початку приготування до прибирання останньої крихти, але потім таке відчуття класне – як після медитації (сміється – К). Цього року також планую пекти!
Святкуватиму вдома. Дуже хотілось би відвідати близьких, але здоров’я – понад усе. Обов’язково пектиму паску, свої витвори покажу в соціальних мережах, тому – слідкуйте! Ось, до речі, як вийшло минулого року.
Аліна Ляшук:
Великдень – одне з найсвітліших свят. У нас його прийнято святкувати в сімейному колі. Вірус, на жаль, вніс свої корективи, ми завжди ходили до церкви на службу в цей день і перед службою їздили по церквах прикладатися до Плащаниці. В нас в Корці велика кількість храмів. Цього року будемо вдома. І всім раджу лишатися вдома, святкувати з родиною і берегти одне одного.
Щодо традицій, рецепт паски в нас передавався з покоління в покоління. Колись пекла моя прабабуся Параска, тепер бабуся Оля, ми з мамою їздимо завжди до неї і допомагаємо пекти, оформляти. Також випікаємо мазурки, це такі ніби пиріжки, не знаю чи всі ознайомлені з таким видом пасхальної випічки. Паски за цими стародавніми рецептами виходять смачними і довго не черствіють. У тісто до паски додаємо горіхи, родзинки, лимонну цедру, корицю, ваніль. Із паскою пов’язане народне повір’я: якщо паска вдалася, то й у домі буде все гаразд.
Ольга Виноградова:
Моя підготовка до Пасхи традиційно починається з очищення будинку. Кожного року у четвер я займаюся домашніми спрвами: прибираю, мию, перу. Цього дня дуже важливо очиститися як духовно, так і фізично. Стіл завжди накриваю абсолютно різними стравами. Цього року у мене будуть виключно українські.
Незмінною традицією було відвідування церкви. Я зазвичай прокидалася дуже рано, близько 3-4 години ночі, і йшла святити свою святкову корзину. Але, на жаль, цього разу через карантин доведеться залишитися вдома. І всім раджу!
Ще однією із традицій є випікання пасок. Із самого дитинства я і моя мама займалися приготуванням паски. Але не дивлячись на те, що я вже виросла і не беру участь у цьому процесі разом із мамою, наші традиції лишилися незмінними. Я печу паску самостійно.
Цьогоріч святкуватиму Великдень в колі своїх близьких і вдома.
ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Що у Луцьку робить MONATIK на кріслі колісному (фото)
Тесляр знайшов у стіні записку 1975 року та вистежив жінку, яка її залишила (фото)
Страсна п'ятниця: що категорично сьогодні не можна робити
«М'ясний хутір» бізнесмена Дмитрука з Луцька можуть продати за 14 млн євро
У Луцьку помітили Монатіка (фото)