Поділитись:

Шкода від лісових пожеж більша, ніж від незаконних рубок, – головний лісівник Волині (фото)

Понеділок, 13 квітня 2020, 17:40

Волинян закликають припинити розводити у лісі багаття та підпалювати сухостій.

Звернення на своїй сторінці у фейсбуці написав керівник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Зі слів посадовця, за останні роки в Україні зроблено багато для того, щоб подати лісівників як ворогів лісу та людей, натомість мало хто зважає на їхню нелегку працю.

Як керівник обласного управління лісового господарства Олександр Кватирко закликав людей замислитися над масштабами шкоди від лісових пожеж.

"Шкода, яку завдають лісові пожежі, у десятки-сотні разів перевищує шкоду від незаконних рубок. Якщо ви вболіваєте за лісову галузь, потратьте сили на пильнування підпалів сухостою на суміжних і сільгосп-землях. Саме звідти, переважно, вогонь перекидається на лісові масиві", – зазначив він.

Також керівник Волинського ОУЛМГ звернувся до волинян із проханням з повагою поставитися до праці лісових охоронців й дати їм можливість зустріти великодні свята з родинами.

"Будь ласка, припиніть розводити у лісі багаття, кидати недопалки та підпалювати сухостій. Працівники галузі багато десятків років роблять все для того, щоб були ліси на Волині. Ніхто себе не збирається ідеалізувати... Зараз мова іде ще й про людські здоров’я і життя! Чи життя і здоров’я працівника лісового господарства вже нікого не цікавить?!" – йдеться в дописі.

Олександр Кватирко подякував охоронцям лісу, які, попри карантин і небезпеку, захищають ліси від знищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів