Поділитись:

На Волині виявили незаконну порубку дерев у заказнику

Понеділок, 13 квітня 2020, 15:01
На Волині виявили незаконну порубку дерев у заказнику

Триває боротьба волинських правоохоронців зі злочинами у лісовій сфері. За орієнтуванням прокурорів Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури на території природно-заповідного фонду – у ландшафтному заказнику «Згоранські озера» – працівники поліції виявили незаконну порубку дерев на площі понад 1000 м².

Повідомили у пресслужбі прокуратури області.

Відомості про незаконну порубку лісу на території природно-заповідного фонду внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тривають слідчі дії.

Також за процесуального керівництва прокурорів Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури правоохоронці на території Горохівського району зупинили вантажний автомобіль, який перевозив пиловник сосни.

Документи про походження деревини викликали у поліцейських обґрунтовані сумніви щодо їх достовірності. І деревина, і автомобіль вилучені. Вирішується питання про накладення на них арешту. Триває досудове розслідування.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 246 КК України за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що заподіяли істотну шкоду, передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.

Покарання ж за а незаконну ж порубку лісу на території природно-заповідного фонду, згідно із санкцією ч. 3 ст. 246 КК України, – до п’яти років позбавлення волі

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів