Поділитись:

Онлайн-літургія: волинський священник розповів, чи зарахується (відео)

П'ятниця, 10 квітня 2020, 11:03
Онлайн-літургія: волинський священник розповів, чи зарахується (відео)

Перегляд онлайн-богослужінь в інтернеті не зарахується, якщо при цьому не молитися.

Про це розповів настоятель Покровського храму сіл Княгининок-Сирники, старший капелан Волинської єпархії ПЦУ, протоієрей Михайло Бучак.

"Якщо ви дивитеся літургію по інтернету, це вам не зарахується. Але якщо ви молитеся в той час, коли йде літургія по інтернету чи телебаченню, я думаю, що зарахується", – зазначив священник.

Зі слів Михайла Бучака, все залежить від того, чи людина справді молиться. Бо ж і на богослужінні в храмі можна бути просто присутнім, відволікаючись на сторонні речі, а не молитися.

"Та сама ваша присутність на літургії, та сама ваша присутність на онлайн-літургії. Питання в тому, чи ви дивитеся, чи ви присутні на літургії... Чи є відчуття  літургії, спільної справи. Тому питання онлайн-богослужінь – непросте питання. Літургія єднає людей по духу, а коли ви сидите біля монітора комп'ютера і "клацаєте", де які богослужіння йдуть, чи це єднає вас?.. Це не вихід. Це, швидше, як виняток у сьогоднішнішній непростий час. Але наголошую: не треба дивитися літургію, треба молитися і співпереживати тим десятьом, які моляться в цей час в храмі. Якщо ви це зробите – це вам зарахується. Тому пробуйте", – пояснив священник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів