Поділитись:

Через коронавірус скасували вибори вже 18 країн світу

Середа, 08 квітня 2020, 02:54

Стрімке поширення пандемії коронавірусу вплинуло і на хід призначених на цей рік виборів в різних регіонах планети. Як повідомлялося раніше, внаслідок вимушеного перегляду бюджету країни, не в останню чергу пов'язаного з ростом захворюваності в Україні, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скоротити фінансування місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня 2020 року, з 2,2 млрд гривень до 1,3 млн гривень.

Всього ж у 18 державах в умовах пандемії коронавірусу (або в протиепідеміологічних цілях) вже прийняті відповідні рішення про перенесення виборів/референдумів в цілому або других турів голосування, або введений ряд обмежувальних заходів, які фактично не дозволяють провести відповідні волевиявлення в раніше встановлені календарні терміни, пишуть Українські новини.

Це торкнулося запланованих на 2020 рік волевиявлень в Австралії, Вірменії, Болівії, Великій Британії, Ірані, Італії, Канаді, Кіпрі, Киргизстані, Республіці Північна Македонія, Сербії, Сирії, США (муніципальні вибори в окремих штатах), Франції, Чилі, Швейцарії, Шрі-Ланці та ПАР.

У той же час, в деяких державах організацію виборів все одно не відкладають. А в ряді випадків їх проведення навіть поєднується з проведенням конституційного референдуму. Наприклад, так було зроблено в Австрії, Вануату, Гвінеї, Малі, Фолклендських островах і ФРН.

В цілому в 2020 році у понад 100 державах мало бути проведено близько 140 парламентських, президентських, місцевих виборів, референдумів та інших голосувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів