Поділитись:

В Україні надрукують 150 мільярдів гривень?

Четвер, 26 березня 2020, 13:40

Кабінет Міністрів України вирішив направити до Верховної Ради України низку змін до державного бюджету 2020 року. Серед них – зменшення доходу держбюджету на 115 млрд грн та збільшення видатків на 96 млрд грн.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці народний депутат України Олексій Гончаренко.

При таких умовах, зазначив нардеп, дефіцит бюджету збільшиться на 202 млрд грн, тобто вчетверо. 

"Для покриття дефіциту (пропонується К.) збільшити внутрішні запозичення на 147 млрд грн (ймовірно, йдеться про приховану емісію) і зовнішні – на 131 млрд грн", – написав Гончаренко.

Також він повідомив, що уряд пропонує створити Стабілізаційний фонд у розмірі 124 млрд грн, який буде розподілятися Кабміном "практично в ручному режимі".

Нардеп заявив, що Кабмін відмовляється від "програм розвитку освіти (враховуючи програму "Нова українська школа"), регіонального розвитку (ДФРР, субвенція ОТГ на інфраструктуру, соцеконом), підтримки сільгоспвиробників". Крім того, пропонують зменшити фінансування дорожніх робіт майже на 8 млрд грн і скасувати підтримку національного кінематографа, театрів, Українського інституту книги, урізаються видатки на спорт, враховуючи осіб з інвалідністю. 

"І, як вишенька на торті, – обнулити фінансування місцевих виборів-2020. Ми що скасовуємо місцеві вибори, які повинні пройти 25 жовтня цього року?" – запитав Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів