Поділитись:

На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)

Середа, 08 квітня 2020, 06:58
На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)

На Волині продовжують реалізацію проєкту «Велике будівництво» в частині відновлення автомобільних доріг загального користування державного значення. До трьох об’єктів на волинських шляхах, де вже проходять ремонтні роботи, днями додався ще один.

Йдеться про ділянку км 140+850 – км 147+050 автошляху М-19 Доманово (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест), що пролягає в об’їзд обласного центру Волині населеними пунктами Княгининок Луцького району та Жидичин Ківерцівського району, інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області у фейсбуці.

Підрядне підприємство ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" стартувало від км 140+085 і, охопивши понад 2-кілометрову ділянку, комплексно проводить на ній перші три етапи з ремонту дорожнього одягу: фрезерує зношене дорожнє покриття, влаштовує 15-сантиметровий нижній шар зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, а поверх нього укладає другий – вирівнюючий шар, завтовшки 10 сантиметрів.

Для цього використовує крупнозернисту асфальтобетонну суміш. І так на обох смугах, а потім – на наступних ділянках. Згодом поверх вирівнюючого буде укладено третій конструктивний шар дорожнього полотна – верхній, зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Його товщина становитиме 5 см.

Відповідно до постанови КМУ від 01.04.2020р. № 254 у поточному році вказаний об’єкт протяжністю 6,2 км мають ввести в експлуатацію. Фінансування цих ремонтних робіт у розмірі 99,27 млн грн здійснюватиметься за рахунок запозичень, залучених Укравтодором під державні гарантії.

Це не єдина ділянка на автошляху М-19 Доманово (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) у межах Волинської області, що цьогоріч ремонтується. Нагадаємо, що нині поточний середній ремонт активно проводиться і на об’єкті км 117+000 до км 125+000 між населеними пунктами Переспа та Козин Рожищенського району. На цьому етапі ремонтних робіт там проводиться влаштування присипних узбіч та їх укріплення, установка бордюрів і поребриків, укладання бруківки на посадкових майданчиках, влаштування покриття на місцевому проїзді. Незабаром розпочнуться роботи з влаштування верхнього шару дорожнього одягу.

Окрім того, у поточному році планують відремонтувати ще 6,7 км автошляху М-19 на ділянці, що проходить селами Озерце та Прилуцьке, км 147+050 – км 153+750. Цей об’єкт поточного середнього ремонту також увійшов до переліку, затвердженого постановою КМУ від 01.04.2020р. № 254 і фінансуватиметься за кредитні кошти, залучені Укравтодором під державні гарантії.

"Та і це ще не всі цьогорічні плани щодо відновлення М-19. Маємо сподівання, що до кінця поточного року якісна дорога пролягатиме від Луцька до Ковеля. Очікуємо відповідної постанови КМУ про фінансування дорожніх об’єктів ще з одного додаткового джерела – частини коштів, які Україна отримала від Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу. Тож «Велике будівництво» на автошляхах Волині триває", – додали у відомстві.

Зауважимо, на ділянках доріг, де проводяться ремонтні роботи, рух транспорту частково обмежується і здійснюється в реверсному режимі.

На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)На об'їзній трасі неподалік Луцька кладуть новий асфальт (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024