Поділитись:

Нещасний випадок: на Волині зросла кількість смертей в агропромисловому комплексі

Неділя, 05 квітня 2020, 15:58
Нещасний випадок: на Волині зросла кількість смертей в агропромисловому комплексі

Попри стійку тенденцію до зниження кількості нещасних випадків на виробництві в Україні та на Волині зокрема, рівень травматизму в агропромисловому комплексі залишається високим і займає друге місце після вугільної галузі, як за загальним травматизмом, так і зі смертельними наслідками.

Про це повідомляє управління держпраці у Волинській області.

Упродовж 2019 року в агропромисловому комплексі зареєстрували 80 випадків смертельного травматизму, що на 19 % більше, ніж у 2018 році.

Так, у Волинській області зареєстрували 10 нещасних випадків проти 10 у 2018 р. ( 0 ), з них 4 – зі смертельним наслідком проти 1 у 2018 р. ( +3 ), у тому числі 2- внаслідок ДТП;

У лісовому господарстві – 3 нещасних випадки проти 1 у 2018 р. ( +2 ), з них 1 – зі смертельним наслідком проти 1 у 2018 р. 

Харчова і переробна промисловість – 7 нещасних випадків проти 8 у 2018 р. ( -1 ), з них 1 – зі смертельним наслідком проти 1 у 2018 р. 

"На даний час у річному циклі агропромислового комплексу стартує перший етап хліборобів – весняно-польові роботи. Зважаючи на те, що Волинська область є аграрною, стан справ до створення безпечних умов праці та вжиття дієвих заходів із профілактики виробничого травматизму в сільськогосподарському виробництві вимагає від керівників та спеціалістів цих підприємств підвищеної уваги, особливо під час експлуатації сільськогосподарської техніки", – йдеться у повідомленні.

Одним з головних питань, наголошують в управлінні держпраці, є проведення передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв і механізаторів, підвищення відповідальності за своєчасне повернення сільськогосподарської техніки на спеціальні майданчики, організації санітарно-побутового обслуговування працюючих, забезпечення їх засобами індивідуального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів