Поділитись:

Вчені розробили "наручний годинник", який рятує від травм

Неділя, 22 березня 2020, 01:25
Вчені розробили

Дослідники розробили прилад розміром з наручний годинник, який може контролювати хімію тіла людини, щоб допомогти покращити спортивні показники та виявити потенційні проблеми зі здоров’ям.

Пристрій можна використовувати для всього, від виявлення зневоднення до відстеження атлетичних показників, з додатками, починаючи від військової підготовки до спортивних змагань, – пише technology.org.

"Ця технологія дозволяє нам протестувати широкий спектр метаболітів в режимі реального часу", – каже Майкл Даніеле, автор доповіді та комп'ютерний інженер з Державного університету Північної Кароліни.

Метаболіти – це маркери, за допомогою яких можна контролювати метаболізм людини. Якщо вміст метаболітів у когось не відповідає параметрам, інформація може може бути передана тренерам або медичним працівникам.  Для спортсменів прилад може бути використаний під час адаптації тренувань для поліпшення фізичної працездатності.

"Для підтвердження концепції ми перевіряли піт учасників, наявність глюкози, лактату, pH та температури", – говорить Даніеле.

Хоча робота, що фінансується Національним науковим фондом, зосереджена на вимірюванні глюкози, лактату та рН, сенсорну смужку можна налаштувати для моніторингу інших речовин, які можуть бути маркерами здоров’я та спортивних показників, наприклад електролітів.

Зараз науковці проводять дослідження та тестують технології  у різних умовах.

"Ми хочемо підтвердити, що він може забезпечувати постійний моніторинг при тривалому використанні", – говорить Даніеле.

"Ми пишаємось науковими дослідженнями та інноваціями, що виходять з наших центрів інженерних досліджень. Це має великий вплив на життя людей", – каже Сандра Крус-Пол, програмний директор Директорії інжинірингу NSF. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів