Луцький перевізник воду з хімією для авто скидав просто на зелень

Субота, 01 червня 2019, 20:12

На гарячу лінію «Група швидкого реагування» департаменту муніципальної варти надійшло звернення від небайдужих лучан щодо можливого несанкціонованого зливу нечистот на території міста. Про це пишуть муніципали на своїй сторінці у Фейсбук.

Інспектори відділу «Група швидкого реагування» виїхали за вказаною у зверненні адресою та встановили, що по вул. Зв’язківців, 5 працівники АТП 10701 скидали стічні води від миття транспортних засобів, що перебувають на балансі вищевказаного АТП, безпосередньо на зелені насадження. Це, в свою чергу, спричинило забруднення навколишнього середовища та порушення п.п.2.5.5.1.1 Правил благоустрою міста Луцька. На відповідальну особу, а саме начальника відділу паливно-енергетичних ресурсів, було складено адміністративний протокол за ст.152 КУпАП.

Додатково інформуємо, що стічні води від миття транспортних засобів, як правило, містять в собі мийний синтетичні засоби, нафтові залишки, солі, мастильні речовини, бруд та пісок, а тому відповідно до чинного законодавства, повинні зливатися у каналізаційну мережу, попередньо пройшовши очищення та нейтралізацію вмісту забруднювальних речовин в місцевих очисних установках.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку виявили дві "точки" збуту сумнівної горілки (фото)