Чат-боти у Viber стануть платними

Понеділок, 04 березня 2019, 21:03

Месенджер Viber вводить плату за чат-боти. Аналітики стверджують, що це вплине на популярність месенджера, а конкуренти отримають величезну перевагу.

Про це повідомляє Znaj.ua.

Чат-боти користуються популярністю і поступово входять в наше життя. Деякі з них можуть підказати, якою буде погода або ж порадити найближчий ресторан. Деякі навіть вміють переказувати гроші з картки на картку.

Деякі чат-боти взагалі повноцінно працюють на компанії. Клієнтам абсолютно будь-якого сервісу вже зараз набагато зручніше спілкуватися з постачальником послуг або товарів через текст, ніж дзвонити в колл-центр і озвучувати свою проблему. Як результат – більшість сучасних компаній створюють автоматичні канали комунікації на платформах за типом Facebook Messenger, Telegram, Instagram, WhatsApp, Viber і т. д.

Однак Viber ввела плату за чат-ботів. Приміром, за один бот компаніям або іншим власникам ботів доведеться платити 4 500 доларів кожен місяць. Це величезна сума для невеликих компаній. Втім, Telegram поки не планує монетизувати чат-ботів, тож деякі корпорації все ж віддадуть перевагу іншим сервісам, наприклад Telegram і WhatsApp.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Viber змінив дизайн і оновив функції