Затримали через 20 хвилин: росіянин пограбував банк на малолюдному острові серед океану

Неділя, 23 грудня 2018, 03:26

На Шпіцбергені за пограбування банку був затриманий 29-річний громадянин Росії. Російського туриста затримали через 20 хвилин після злочину.

Це сталося вранці 21 грудня в Лонг’їрі, адміністративному центрі провінції Свальбард. Про це пише "Медуза", передає УНІАН.

Місцева влада називає чоловіка, ім'я якого не розголошується, туристом. Він погрожував працівникам банку рушницею, яку легально взяв в оренду. Як пише видання Svalbardposten, рушницю в місті можна орендувати, зокрема, для захисту від білих ведмедів.

Працівники банку (крім них, у приміщенні нікого не було) натиснули на тривожну кнопку, і росіянина затримали через 20 хвилин після злочину. Його заарештували на чотири тижні і відправили в місто Тромсе в материковій частині Норвегії.

"Інцидент показує, що ми, на жаль, більше не можемо уникнути злочинів, які раніше бачили тільки на материку", – заявила губернатор Свальбарда К’єрстин Асхольт. 

The Local пише, що це перше пограбування банку в історії цього місця – не пояснюючи, яка саме територія мається на увазі. NRK уточнює, що такий злочин вперше здійснено в Лонг’їрі.

The Local та інші ЗМІ констатують, що шанси грабіжника на успішну втечу були невеликі в Лонг’їрі, де живуть дві тисячі осіб. Місцеве видання IcePeople зазначає, що в Лонг'їрі кілька тижнів тому встановилася полярна ніч (що могло б допомогти злочинцеві зникнути), але покинути місто в цей час року можна, головним чином, на літаку.

У норвезьких соцмережах стали жартувати про те, що трапилося, називаючи це "найбезрозсуднішим пограбування банку в норвезькій історії": грабіжник "забув подумати про шляхи відходу", при цьому справа відбувалася "на острові з дорогами протяжністю п'ять миль".

Архіпелаг Шпіцберген, який приблизно в 2 рази більше Бельгії, розташований посеред Льодовитого океану, в 1300 км від Північного полюса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раніше судимий лучанин за день пограбував двох людей (фото)