Поділитись:

Лучани "штурмували" управління транспорту через проблеми з маршрутками (фото)

Середа, 24 жовтня 2018, 15:25

У Луцьку депутат Луцької міської ради Микола Яручик та представник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход разом з обуреними містянами ходили в управління транспорту та зв'язку. Причиною такої зустрічі стало невдоволення лучан транспортним сполученням у місті.

Пропозиції та зауваження лучан 24 жовтня вислухав начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

Зі слів депутата Яручика, містяни зібрали понад 700 підписів, аби відновити маршрут № 4, який сполучав мікрорайон ЛПЗ із мікрорайоном Вересневе, однак відновлення не відбулося.

"Якщо просто говорити, то ми хочемо, аби відновили маршрут № 4, який було скасовано, а потім не було подано на конкурс документів від перевізників. Ми б хотіли цей маршрут відновити, щоб людям було комфортно добиратися з однієї точки до іншої, бо в цьому є потреба", – зауважив Микола Яручик.

Варто зауважити, що, зі слів лучан, цього маршруту не було понад півроку. Містяни додали, що зі зміною погодних умов, йти пішки дітям та й усім мешканцям району – це дуже серйозна проблема та небезпека.

До того ж лучани висловилися стосовно того, аби оптимізувати маршрути № 23, 32, 12.

Співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход на зустрічі додав, що спільно з депутатом Миколою Яручиком організація працює вже близько півроку якраз по вирішенню проблем громадського транспорту і має конкретні напрацювання та пропозиції, які могли б стати у пригоді при удосконаленні перевезень громадським транспортом.

Михайло Наход та Микола Яручик><span class=Михайло Наход та Микола Яручик

Так, пан Михайло нагадав, що під час презентації опитування лучан, на яку були запрошені й представники управління, але не прийшли, перевізники поскаржилися на міську раду, яка не виконує умов договорів.

"То, можливо, є сенс переглянути типовий договір за участі всіх? Щоб громадськість долучилася, перевізники переглянули ті договори, які ви укладаєте. Бо є проблема. Ви кажете, що на маршруті може бути 10 автобусів, а є 5-7. І що робити: розривати договір чи закривати на це очі? Можливо є сенс у договорі чітко прописувати графік руху маршруту, і не обманювати себе?", – зауважив Михайло Наход.

Він запропонував розробити графік маршрутів на реальну кількість транспортних засобів у перевізника, аби лучани могли розраховувати свій час, а не очікувати маршрути, яких немає.

За словами представника громадської організації важливим є перегляд договору, аби зробити його відповідним до реалій міста.

Начальник управління трансторту і зв'язку  Володимир Степанов><span class=Начальник управління трансторту і зв'язку Володимир Степанов

На таку пропозицію начальник управління Володимир Степанов повідомив, що форму типового договору розробляє і затверджує Кабмін або центральні органи виконавчої влади. Однак вже невдовзі з'явиться примірник нового договору.

"Його будемо приймати на виконкомі. Це буде примірна редакція", – зауважив начальник управління та пообіцяв надати примірник для ознайомлення на наступному тижні.

Результатами зустрічі стало погодження того, що Володимир Степанов разом із громадянами поїде на округ, аби переконатися у труднощах із доїздом. Також намагатиметься переговорити з ЛПЕ стосовно того, аби маршрут № 9а допоміг тимчасово вирішити питання із доїздом лучан. До того ж вдалося домовитися про спільну зустріч з громадою, владою, управлінням і перевізниками, аби вирішити проблемні запитання із транспортом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПРАВДА В ОЧІ: ДУМКУ ЛУЧАН ПРО ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ РОЗПОВІЛИ ПЕРЕВІЗНИКАМ

Надрукувати
мітки:
коментарів