Apple почала видаляти деякі додатки

Четвер, 10 травня 2018, 14:56

Apple почала видаляти з App Store додатки, які порушують політику компанії, надаючи дані про місцезнаходження користувача третім особам без його згоди.
Порушення пов'язані з розділами 5.1.1 і 5.1.2 правил онлайн-магазину.

Скільки додатків зачепили дії Apple – поки невідомо, – інформує Еспресо.

У цих розділах йдеться, що додатки не повинні передавати "дані про місцезнаходження користувача третім особам без явної згоди користувача або для несанкціонованих цілей".

Також в тексті правил зазначено, що розробники, які порушили керівництво компанії, спочатку отримають повідомлення від Apple, де майданчик повідомить про те, що програма не відповідають їх вимогам.

Це рішення Apple, ймовірно, пов'язано з новим європейським законодавством, яке почне регулювати захист даних користувачів з 25 травня.

Відповідно до нових правил, технологічні компанії повинні будуть отримати явну і інформовану згоду про збір персональних даних. Це означає, що з додатками потрібно частіше запитувати згоду на дані і більш розгорнуто описувати як саме ними будуть користуватися.

У повідомленнях, відправлених розробникам, Apple відзначає, що ті, хто хоче відновити свій додаток в App Store, повинні видалити будь-який код, який відноситься до спільного використання місцеположення третіми сторонами, і повторно відправити додаток на перевірку. Після затвердження додаток буде повторно додано в App Store.