Поділитись:

У "бездепутатських" округах Луцька ремонтують значно менше дворів

Неділя, 17 вересня 2017, 12:00

У Луцьку є 12 виборчих округів, які не мають свого депутата. 23 отримали по одному обранцю, а ще 7 округів представляють двоє депутатів.

За результатами дослідження журналіста ІА "Конкурент", на округах, які мають депутатів, ремонтують втричі більше прибудинкових територій та будують вчетверо більше спортивних майданчиків. Чому так відбувається, говорили у ток-шоу Протилежний Погляд LIVE 15 вересня.

"Кожен депутат тягне за собою свою ініціативу і хоче максимум коштів залучити на округ, де голосували за нього люди. Підтримувати свій рейтинг, свій авторитет, щоби потім не було соромно дивитися людям в очі. Якщо цей депутат прийшов з бажанням допомогти місту, а не грабувати його", – пояснив депутат Луцької міської ради Микола Яручик.

Погодився з ним і політолог, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход.

"Депутат – це обрана особа, вона хоче передусім подобатися своїм виборцям. Відносно до виборців така позиція депутата є справедливою, але відносно до міста загалом – це не справедливо. Але депутати в цьому не винні. У цьому фактично винна Верховна Рада, яка ухвалила такий недолугий виборчий закон", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО ОКРУГИ БЕЗ ДЕПУТАТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів