Поділитись:

Луцькі депутати тричі провалили голосування за прозорі закупівлі дитячого харчування

Четвер, 29 серпня 2024, 18:15
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцькій міській раді вкотре розглядали питання про прозорість публічних закупівель комбінатом шкільного та студентського харчування. Останній займається харчуванням школярів громади. Й робить це, за інформацією обранців, за доволі завищеними цінами. Щоб припинити ймовірну корупційну схему, підприємство хотіли зобов'язати публікувати закупівлі на майданчику Prozorro. Проте голосування за це провалили. Аж тричі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Нагадаємо: обранці вже не раз інформували, що Луцький комбінату шкільного та студентського харчування, який очолює Світлана Шмід, годує дітей у школах буцімто за дуже завищеними цінами. Правоохоронці ж за цим фактом навіть відкрили кримінальне провадження. Ба більше, покриває все це та саму директорку підприємства, ймовірно, ставленик скандального олігарха Ігоря Палиці міський голова Ігор Поліщук. Бо ж під час травневого засідання сесії міськради керманич всіляко заперечував зловживання на комбінаті, який очолює Шмід.

Луцькі депутати тричі провалили голосування за прозорі закупівлі дитячого харчування

Попри все депутату міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентину Хаймику вдалося подати проєкт рішення про прозорість публічних закупівель на чергову сесію міськради. Однак таку ініціативу депутата інші обранці чомусь не оцінили, адже голосування провалили аж тричі.

У сюжеті зауважують, що мер Луцька Ігор Поліщук поспішно вийшов із сесійної зали прямісінько перед голосуванням за це питання. Напевно, аби не підставляти своїх вірних працівників. Замість себе залишив секретаря міської ради Юрія Безпятка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорка Луцького комбінату шкільного харчування заробляє більше, ніж мери України

Опісля депутати двічі завалили голосування. Тому Валентин Хаймик взяв слово і закликав депутатів не ігнорувати таке важливе питання.

«Колеги, коротко хочу сказати. Можливо, в когось з депутатів, голів фракції є питання щодо цього проєкту. Ми неодноразово його виносили. Це питання стосується прозорості закупівель на комбінаті харчування. Якщо є якісь пропозиції, рішення щодо проєкту, ми готові їх вислухати, внести зміни. Якщо немає заперечень, то в мене логічне запитання – чому ви проти того, щоб закупівлі на комбінаті проводилися прозоро?» – зазначив Хаймик.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Погодьтесь, питання доволі логічне. Після цього депутати знову ж отримали змогу проголосувати за прозорі закупівлі. Однак і втретє вони провалили голосування.

Поіменні результати голосування за це рішення опублікував у своєму телеграм-каналі депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик.

«Тричі це питання виносилося в сесійну залу, але за нього не голосували представники більшості. Учора ж розклади трішки змінилися. До підтримки проєкту рішення долучилися депутати від «За майбутнього». Натомість міський голова Ігор Поліщук проігнорував голосування. Неприємно здивували «Слуги народу», які теж не дали жодного голосу за проєкт рішення. Депутати, обрані від «Батьківщини», також, ймовірно, повважали, що мутні закупівлі на дитячому харчуванні – це добре. Окреме вітання депутатам з першого ряду, які начебто були відсутні під час голосування. Насправді – ні», – йдеться у дописі.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

У підсумку «ЗА» – 19 голосів при необхідних 22.

Нагадаємо, що під час липневої сесії міськради, на якій теж розглядався такий же проєкт рішення, Андрій Лучик заніс міському голові Поліщуку котлету, щоб питання проголосували.

«Очевидно, що котлета меру видалася смачною. Тепер потрібно щось ще занести представникам «Батьківщини» і «Слуги народу», – іронічно резюмував Лучик.

Луцькі депутати тричі провалили голосування за прозорі закупівлі дитячого харчування

Луцькі депутати тричі провалили голосування за прозорі закупівлі дитячого харчування

Зауважимо, що до цього проєкту рішення не раз вносили правки та враховували усі зауваження, які були в інших депутатів. Скажімо так: врахували всі забаганки провладної більшості Луцькради. Навіть попри це депутати не змогли проголосувати за три спроби. Чи-то не було на це дозволу мера Поліщука, чи-то магнітні бурі – зрозуміти важко. Висновки робити вам, шановні читачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів