Поділитись:

Мер Поліщук забронював свого охоронця, якому платить зарплату з бюджету? (відео)

Четвер, 08 серпня 2024, 14:37
Мер Поліщук забронював свого охоронця, якому платить зарплату з бюджету? (відео)

Раніше журналісти вже розповідали, що мер Ігор Поліщук втомився платити власному охоронцю зарплату зі своєї ж кишені та вирішив його оформити на зарплату з податків мешканців Луцької громади. Таким чином в керманича міста і з'явився такий собі помічник, на ім'я Артур Стернічук. Штатний бодигард, яких нема у мерів, наприклад, Львова, Рівного, Тернополя, Ужгорода, Чернівців. Очевидно, що жоден очільник міста, принаймні на заході України, не дозволив собі покласти на плечі виборців оплату власного охоронця, який би й охороняв його від самих же людей.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Журналісти ж поцікавилися безпосередньо в Стернічука, чи знає той, які обов'язки має виконувати. Проте відповідь була небагатослівною.

– Почитайте на сайті міської ради.

І там всі ваші посадові обов'язки?

– Всі, да

Мер Поліщук забронював свого охоронця, якому платить зарплату з бюджету? (відео)

Проте питання, чи має він бронювання від мобілізації для мерського охоронця-помічника виявилось, так би мовити, із зірочкою.

А Ігор Ігорьович уже вас забронював?

– Я вам дав відповідь на питання? До побачення.

Інша цікава тема щодо Артура Стернічука – його заробітна плата. Бо ж вона більше, ніж в деяких очільників профільних департаментів. Коментувати це він і взагалі відмовився.

Скажіть, будь ласка, чому ваша зарплата більша, ніж у деяких очільників департаментів?

– Я не буду це коментувати.

Чому?

– Бо не хочу.

Артур СтернічукАртур Стернічук

Звісно, що не хоче. Це й не дивно. Бо ж, певно, якось трохи незручно говорити, що за те, що ти просто ходиш за мером, аби, не доведи Господь, його хтось не скривдив, тобі платять більше, ніж тим, хто керує цілими структурами у роботі Луцькради, має знання досвід та в «надцять» разів більше відповідальності.

На моменті із заробітною платою Артура Стернічука варто зупинитися детальніше. Бо ж цікавого тут багато. наприклад, ще до свого мерства Ігор Поліщук заявляв у інтерв’ю для ЗМІ, що своєму «помічнику» він платить зі своєї кишені. А тільки Ігор Ігорьович зайняв крісло мера, то вирішив, що ці витрати запросто можуть покрити самі лучани. Ось так Стернічук безпроблемно й почав отримувати зарплату із бюджету. Зручно, чи не так? Бо ж і помічник-охоронець залишився, та ще й свої власні кошти на нього витрачати не потрібно. Як вам таке, шановні читачі?

Тепер детальніше про роль Артура Стернічука як охоронця мера. Оберігання дорогоцінного Поліщука від всього злого та поганого входить безпосередньо в обов’язки помічника.

Зокрема, як зазначають журналісти, Артур Стернічук чи не щоранку забирає і відвозить голову Луцької міської ради та буквально ходить ща ним слідом.

До речі, ось посадові інструкції пана Артура, про які телеканалу «Конкурент TV» розповіли у Луцькраді у відповіді на інформаційний запит:

  1. Забезпечувати безпеку міського голови.
  2. Здійснювати візуальний контроль або контроль з використанням спеціального обладнання.
  3. Вчиняти дії щодо попередження і припинення правопорушень під час здійснення повноважень. Тут, ймовірно, мова про перешкоджання журналістам ставити незручні запитання меру.
  4. Розв'язувати спірні питання та врегульовувати конфлікти, що стосуються безпеки міського голови.

Посадова інструкція СтернічукаПосадова інструкція Стернічука

Варто зауважити, що донедавна в Ігоря Поліщука було два помічники. Вже відомий вам Артур Стернічук, а також Назарій Храновський.

Тільки от останній нещодавно звільнився. Нагадаємо, у чоловіка два освітніх ступені – бакалавр та магістр. Крім того, він має досвід роботи у судовій системі й часто з'являвся на фото із мером у робочих питаннях.

Тільки от зарплата у Назарія Храновського чомусь була меншою ніж в Артура Стернічука, у якого із трудової діяльності зазначено лише роботу помічником із 2021 року і все. Чому ж Назарій Храновський вирішив піти з команди мера Поліщука – достеменно невідомо. Журналісти припускають, він не захотів бути причетним, до низки скандалів, у яких останнім часом загруз по вуха мер Луцька.

Повертаючись до пана Стернічука варто згадати й ще один скандал, у якому «засвітився» помічник мера. Рідний брат луцького міського голови – Руслан Поліщук – брав у безоплатне користування два автомобілі у цього ж помічника мера Стернічука. Йдеться про Dodge Challenger 2010 року за 365 тисяч гривень та Infiniti FX 50 2008 року за 400 тисяч гривень. Цікаво те, що коли помічник міського голови ставав власником автівок, то брат мера в той же день оформлював право безоплатного користування цими автомобілями. Відповідати на незручні питання журналістів щодо цього Артур Стернічук відмовився.

На завершення згадаймо й хамовиту поведінку помічника мера Поліщука Артура Стернічука, який у стінах Луцькради, ймовірно, відчуває себе буквально як вдома. У нього стався конфлікт громадським активістом Любомиром Дмитришиним. Як стверджує молодик, мерський помічник чи-то охоронець його вдарив. Про це активіст, голова громадської організації «Семиярусна гора» розповів телеканалу «Конкурент TV». За його словами, шарпанина почалася перед сесією міської ради, коли активістів не пускали на засідання.

Мер Луцька Ігор Поліщук, ймовірно, не дуже впевнено себе почуває. То ж і вирішив, що мати охоронця – це ледве не найкраща ідея, враховуючи зростаюче невдоволення суспільства. Бо ж, як свідчать результати Дев'ятого всеукраїнського муніципального опитування, майже 70% лучан хоче, аби мер міста Ігор Поліщук допрацював до кінця каденції й люди обрали нового мера. Цікаво, яка доля після цього чекає Артура Стернічука? Чи таким людям «тепленьке» місце завжди знайдеться?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів