У Луцьку таки перейменують бульвар Дружби народів

Субота, 03 серпня 2024, 13:42

У Луцьку вирішили перейменувати бульвар Дружби народів – його назвуть на честь загиблого під Бахмутом лучанина Івана Газюка.

Про це стало відомо з розпорядження начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка.

«Це ще один важливий крок з очищення простору від російських маркерів», – зазначив він.

Згідно з розпорядженням, бульвар Дружби народів у Луцьку перейменують на бульвар Івана Газюка.

Також в обласному центрі вулицю Вавилова перейменують на вулицю Незалежності, а вулицю Бородіна – на вулицю Ігоря Небося.

Нагадаємо: раніше бульвар Дружби народів у Луцьку пропонували перейменувати на бульвар Незалежності.

Довідково:
Іван Газюк, 1 грудня 1992 року народження, був активним учасником націоналістичного руху та студентського самоврядування.
З грудня 2014 року добровольцем долучився до окремого загону спеціального призначення «Азов».
3 перших днів повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини. У складі добровольчого формування брав безпосередню участь в бойових діях під час оборони Києва, зокрема, в боях за с. Мощун. 
Надалі брав участь у відсічі збройної агресії РФ на Запорізькому напрямку у складі полку ССО «Азов» Київ. З вересня 2022 року проходив службу на посаді головного сержанта штурмового взводу 3-ї ОШБр.
Загинув 25 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі міста Бахмут Донецької області.
За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ст.

 

Нагадаємо: лідер гурту «Кому Вниз» Андрій Середа присвятив Івану Газюку пісню на слова Тараса Шевченка «Холодний Яр» під час виступу у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: