Поділитись:

У Луцьку хотіли перейменувати бульвар Дружби Народів: як саме

Четвер, 09 травня 2024, 16:26
У Луцьку хотіли перейменувати бульвар Дружби Народів: як саме

У Луцьку пропонували перейменувати бульвар Дружби Народів на бульвар Незалежності.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з впорядкування назв вулиць територіальної громади.

Депутатка Алла Доманська запропонувала змінити назву бульвару, що в районі ЛПЗ, на нову.

«Питання, яке я вже неодноразово вносила, але я не здаюся. Питання про перейменування бульвару Дружби Народів на бульвар Незалежності», – зазначила пані Алла.

Алла ДоманськаАлла Доманська

Заступниця директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами міськради Софія Гула повідомила, що у комісії з квітня закінчились повноваження щодо декомунізації та дерусифікації вулиць.

«У мене є просто коментар. Я хочу нагадати, що в нас повноваження щодо декомунізації й дерусифікації закінчилися 22 квітня. На сьогодні ці повноваження передані до облдержадміністрації. Навіть якщо ми приймемо якесь рішення, то ми маємо, не знаю, рекомендувати облдержадміністрації перейменовувати. Ми на сьогодні вже посилатися на закон про декомунізацію не можемо», – додала заступниця.

Софія ГулаСофія Гула

Підтримали пропозицію Алли Доманської троє з присутніх членів комісії, а двоє – утримались. Таким чином рішення не ухвалили.

Нагадаємо: у Луцькій міській територіальній громаді перейменували ще сім вулиць. Вже з першого травня 2024 року вони мають нові назви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів