Поділитись:

У Ковелі знесли пам'ятник радянським артилеристам

Вівторок, 16 квітня 2024, 08:28
У Ковелі знесли пам'ятник радянським артилеристам

У Ковелі комунальники демонтували пам'ятник на честь радянських артилеристів. Раніше Міністерство культури та інформаційної політики визначило, що цей об'єкт не належить до нерухомих пам’яток України чи об’єктів культурної спадщини.

Про це розповіла начальниця відділу культури та охорони культурної спадщини управління культури, молоді, спорту та туризму Ковельської міської ради Ірина Горблюк, – пише Суспільне. 

Зі слів посадовиці, пам'ятник — гаубиця 122 мм та дошка з викарбуваним написом — був встановлений ще в 1975 році. Його нещодавно знесли працівники комунального підприємства "Добробут".

Також, зазначила Ірина Горблюк, у Мінкульті розглянули лист виконавчого комітету Ковельради щодо того, аби "Пам’ятник на честь радянських воїнів-визволителів" та "Меморіал на честь робітників локомотивного депо, що загинули в роки громадянської та Великої вітчизняної воєн" в Ковельській громаді не заносили до Держреєстру нерухомих пам’яток України.

5 березня 2024 року це питання розглянула експертна комісія з питань обліку об’єктів культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики. Проєкт наказу в Міністерстві готується і після підписання буде розглядатися питання щодо демонтажу цих об’єктів, додала посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів