Поділитись:

🤦🏼‍♂️У тіктоці кажуть, що адміністративний центр Волині – Ужгород (відео)

Четвер, 01 серпня 2024, 11:47
🤦🏼‍♂️У тіктоці кажуть, що адміністративний центр Волині – Ужгород (відео)

Адміністративний центр Волинської області – Ужгород. Таку думку висловили деякі мешканці Кривого Рогу під час опитування на вулицях міста.

Відповідне відео розмістило криворізьке медіа СВОЇ.КР. 

Журналіста ходила вулицями, хапала випадкових перехожих та просила назвати місто, яке є адміністративним центром Волинської області.

«Для криворіжців це питання виявилось із зірочкою», – йдеться в описі до відео.

🤦🏼‍♂️У тіктоці кажуть, що адміністративний центр Волині – Ужгород (відео)

Спершу багато людей заявляло, буцімто, адмінцентром області є місто Волинь. Деякі ж таки сумнівались, але теж гадали, що неіснуюче місто Волинь і є, так би мовити, столицею області.

«Ой, дівчатка, щось ми там не були. Закарпаття, Ужгород. А підожди, може, Ужгород?» – зазначили панянки на відео.

Проте не усі мешканці Кривого Року забули про Луцьк, бо ж було й чимало тих, які відповіли правильно.

У коментарях люди розділилися на два табори: хтось соромив людей, які не знали про адмінцентр Волині, а хтось був не таким категоричним та запрошував у гості до Луцька.

Нагадаємо: Волинська область є адміністративно-територіальною одиницею в Україні, обласним центром якої є місто Луцьк. Найменування області походить від історичної назви території, на якій вона знаходиться – Волинь. У процесі формування адміністративно-територіального устрою України після отримання незалежності в 1991 році було вирішено назвати область Волинською на честь історичного регіону.

Місто Луцьк як обласний центр є політичним, економічним і культурним центром Волинської області. Обласні центри часто називаються за назвою області, в якій вони розташовані, але не завжди це правило є обов'язковим.

Більше про те, чому місто – Луцьк, а область – Волинська ми писали вже розповідали тут. Так само й писали про маловідомі версії того, чому Луцьк має таку назву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів