Поділитись:

Жидичинському монастирю німецькі благодійники подарували пожежне авто

П'ятниця, 19 липня 2024, 20:46
Жидичинському монастирю німецькі благодійники подарували пожежне авто

Пожежна бригада Жидичинського монастиря отримала та освятила пожежне авто від німецьких громадських діячів, повідомили на сайті Волинської єпархії Православної церкви України.

Таку велику пожертву зробив Генріх Беннер. Він, як громадський діяч, очолює благодійну організацію «Україна. Допомога. Брайштайд», яка вже багато років надає українцям гуманітарну допомогу. Разом зі своїми друзями-німцями він вирішив подарувати це авто монастирю.

Також, перед кафедральним собором Святої Трійці відбулось освячення транспортного засобу. Його провів митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З владикою, зокрема, помолилився декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко).

«Насельники обителі Святителя Миколая Чудотворця вже майже рік трудяться як вогнеборці. У пожежній дружині – семеро добровольців: четверо монахів та троє місцевих жителів. Створили її через віддаленість сіл Жидичинського старостинського округу від державних пожежних частин. Це спільний проєкт монастиря, Луцької міськради та Головного управління ДСНС України у Волинській області», – повідомили на сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів