Поділитись:

У Жидичині пожежників очолив священник (фото)

Середа, 29 листопада 2023, 12:11
У Жидичині пожежників очолив священник (фото)

На посаду начальника добровільної пожежної команди Жидичинського старостинського округу Луцької міської територіальної громади призначили Олександра Громика.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у середу, 29 листопада.

Ще на початку листопада добровільна пожежна громада Жидичинського старостинського округу проводила збори, на яких і обрала собі керівника. Ним став Олександр Громик. Зараз же своїм рішення його кандидатуру затвердила і Луцька міська рада.

Пожежний батальйон у Жидичині створили ще у липні 2023 року. Тоді керівник Луцького районного управління ДСНС Руслан Безека повідомив, що цей округ обрали, бо села, що туди входять, є найбільш віддаленими від Луцької міської територіальної громади. Через це рятувальникам складно оперативно реагувати на пожежі та інші проблеми, а добровільний батальйон, на думку Руслана Безеки, зможе розв'язати цю проблему.

Довідково:
Олександр Громик (у монашестві ігумен Сильвестр)
– благочинний Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Православної церкви України. Народився на Волині в 1992 році у селі Холоневичі Ківерцівського району. Освіту здобував у Духовній семінарії Православної церкви України та Духовній академії Православної церкви України. У 2013 році вступив у Жидичинський Свято-Миколаївський монастир Православної церкви України. 03 жовтня 2014 року здійснив монашеський постриг.

Нагадаємо: у селі Жидичин під Луцьком встановлять камеру автофіксацій правопорушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів