Українці не платять за новими тарифами

Неділя, 23 квітня 2017, 10:53

Заборгованість неухильно зростає, незважаючи на заходи, що приймаються по її стягненню, жаліються комунальники.

З кожним роком ця заборгованість неухильно зростає, незважаючи на заходи, що приймаються по її стягненню, – інформує Главком.

Заборгованість споживачів за спожиту енергію перед комунальним підприємством "Харківські теплові мережі" щомісяця складає сотні мільйонів гривень. Така інформація міститься у судовому позові між "Укртрансгазом" та його боржником комунальним підприємством "Харківські теплові мережі".

У матеріалах судового розгляду зазначено: У 2016 році 87,2% від загального обсягу теплової енергії, яка постачається всім категоріям споживачів м. Харкова, споживається населенням. Тарифи для населення на 30% не покривають собівартість виробництва теплової енергії. Станом на 1 березня 2017 року загальна сума заборгованості за теплову енергію складає 3,1 млрд гривень, у тому числі заборгованість населення - 1,9 млрд гривень, бюджетних установ – 457 млн гривень, госпрозрахункових підприємств - 164,6 млн гривень, заборгованість місцевого бюджету з субсидій та пільг - 587,6 млн гривень.

Як повідомлялося раніше, в цілому заборгованість населення з оплати централізованого опалення та гарячого водопостачання в лютому 2017 року збільшилася на 6,7% порівняно з показником на кінець січня й досягла 11,9 млрд гривень, повідомляв Державна служба статистики України.

Держстат зазначав, що заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за звітний період не змінилась і становить 2,5 млрд, заборгованість за вивезення побутових відходів теж стала – 400 млн гривень.

Заборгованість за централізоване водопостачання та водовідведення зменшилась на 6,7% і становить 1,4 млрд.

За даними Держстату, в лютому українці сплатили за електроенергію 2,5 млрд. (116,5% від нарахованих за цей період сум). При цьому заборгованість за електроенергію станом на кінець лютого становила 3,3 млрд.

Загалом борги українців за комунальні послуги зросли до 19,5 мільярда гривень.