Поділитись:

Луцька влада «рейдернула» бізнес на Центральному ринку, – депутат

Четвер, 27 червня 2024, 10:33
Луцька влада «рейдернула» бізнес на Центральному ринку, – депутат

Луцька влада створює перепони місцевому бізнесу та підприємцям, які інвестують в місто.

Про це повідомив депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход на своїй сторінці у фейсбук.

«Вчора була гаряча сесія Луцької міської ради, обговорювали ряд актуальних для громади питань. Але на жаль, хочу звернути увагу, на негативний приклад того як керівництво міста створює перепони місцевому бізнесу та підприємцям, які інвестують в місто. Приклад простий – земельна ділянка з паркувальним майданчиком вздовж будівлі Центрального ринку на вулиці Глушець», – йдеться у дописі.

Михайло НаходМихайло Наход

Нагадаємо, що учора парковку навпроти Центрального ринку забрали у приватного підприємства «СКОРПІОН-СЕРВІС» та віддали її комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» у постійне користування.

Михайло Наход додав: на одній з попередніх сесій цю земельну ділянку міська влада фактично забрала у попереднього орендаря («Скорпіон Сервіс») не поновивши догорів оренди з цим підприємством. Однією з причин відмови у поновленні договору оренди, пише депутат, було «перетворення території Центрального ринку та території, прилеглої до нього, на туристично-привабливий об'єкт інфраструктури, шляхом проведення реконструкції». Зі слів Находа, при цьому навіть концепції такої реконструкції представлено не було, хоч її мали розробити ще два роки тому.

«Вчора на сесії цю земельну ділянку було передано в постійне користування комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» для облаштування платної парковки. Ми вчергове почули лише гарні слова про розробку концепції реконструкції, але дії керівництва міста та депутатів, які його підтримали, свідчать про звичайне «віджимання» бізнесу. А так роблять лише рейдери, у яких перетворилася владна команда в Луцьку. На обох сесіях депутати з Громадянського Руху «Свідомі» не підтримували такі рішення, оскільки розуміли, що так не можна вчиняти з місцевим бізнесом, який тут розвивається і платить податки, тим більше у час війни», – зазначає у дописі обранець.

Ділянка біля Центрального ринкуДілянка біля Центрального ринку

Він нагадав, що КП «АвтоПаркСервіс» не може самостійно впоратися з тими паркувальними майданчиками, які уже має у своєму розпорядженні й без конкурсів потім передає свої парковки іншим бізнесменам.

«Так було, зокрема, з паркувальними майданчиками біля авторинку. Так, мабуть, буде і тут. Цілком ймовірно, що таку рейдерську схему придумав не сам мер міста Ігор Поліщук, а його «боси» Ігор Палиця та Олександр Товстенюк, чиї забаганки він лише вправно виконує та підбиває на такі афери депутатів. То ж який інвестор прийде в місто з такими «правилами» та рейдерськими підходами керівництва», – резюмував Михайло Наход.

Нагадаємо: військові не отримали 30 квартир від забудовників, чиї інтереси неодноразово лобіював мер Луцька Ігор Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів