Поділитись:

Афера по-луцьки: як Поліщук залишив військових без квартир

Середа, 24 квітня 2024, 10:45
Афера по-луцьки: як Поліщук залишив військових без квартир

Через обман мера Луцька Ігоря Поліщука військовослужбовці не отримали обіцяні ним 8% квартир у житловому комплексі, що на вулиці Володимира Івасюка (колишня Даньшина) в будинку № 14в.

Про це під час сесії міськради у середу, 24 квітня, повідомила депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

«Декілька днів тому, в результаті проведеного журналістського розслідування, нам та громадськості стало відомо про ганебний факт – військові не отримали обіцяних 8 % квартир у новобудові на вул. Володимира Івасюка (колишня Даньшина) в будинку № 14в. І безпосередньо винним у цьому є сьогоднішній міський голова Ігор Поліщук. А ще гірше те, що весь цей час Ігор Поліщук цинічно обманював, що підтверджено на відео з сесійної зали та документами», – заявила Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Нагадаємо: у вересні 2018 року на засіданні 47 сесії Луцької міської ради, на той час, більшість депутатів з «Укропу» (партії-попередниці чинної «За майбутнє») просунули питання щодо затвердження детального плану території на вулиці Даньшина та Олекси Ошуркевича у Луцьку. На одній з сесій його не підтримали аж тричі й УКРОП вдруге виніс рішення у порядок денний і все-таки пропихнув.

Очевидно, що комусь терміново потрібно було, щоб це питання пройшло, адже як писали ЗМІ, в той час, попри те, що не було жодних дозвільних документів на багатоквартирну забудову, уже був виритий котлован і починали будівельні роботи під багатоквартирне житло. Щоб рішення таки ухвалили ще торі радник і депутат Ігор Поліщук авторитетно заявив: в міській раді є гарантійний лист від забудовника про передачу 8% квартир від збудованого будинку.

«Депутати Вам тоді повірили і проголосували за сумнівне земельне рішення, бо ж це благородна справа – забезпечення військових житлом. Але не всі проголосували, бо вже тоді відчували, що це афера», – додала Надточій.

Вже у квітні 2024 року, як зазначила Алла Надточій, мер Поліщук знову збрехав та втягнули в цю історію заступницю Ірину Чебелюк. Він, інформувала депутатка, намагався приховати від журналістів гарантійний лист, на який сам посилалися у 2018 році. Саме у цьому листі забудовниця зобов'язувалася передати 8% квартир воїнам. Цей гарантійний лист є у розпорядженні міської ради, але його, зі слів Надточій, відмовлялися надати.

«На минулій сесії Ви звинувачували іншого забудовника, в ніби то невиконанні рішення міської ради і зробили тут спектакль для необізнаних, але свідомо забули про свої особисті зобов’язання перед військовим та своє лобіювання інтересів забудовника, який за 6 років не виділив жодної квартири. То коли будуть особисто Вами обіцяні квартири для військових? Коли Ви навчитеся нести відповідальність за свої слова?» – поцікавилась Надточій.

Вона заявила, що мер не має прикривати свої схеми війною чи вигадувати інші причини, через які йому не вдалося виконати свою обіцянку.

«Всі розуміють, що він (Поліщук, –ред.) особисто був задіяний у цій схемі! Він обманув військових, ввів в оману депутатів, зрадив лучан!» – резюмувала депутатка Алла Надточій у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Мер Поліщук заявив, що нести відповідальність за це не має, бо ж це обіцянка забудовника надати квартири. Хоч саме завдяки цій «обіцянці» забудовнику й дозволили власне будувати, й саме керманич міста запевняв, що воїни квартири отримують. А тепер виходить, що я – не я і хата не моя...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів