Поділитись:

Чому не можна їсти сире тісто

Субота, 01 червня 2024, 04:40
Чому не можна їсти сире тісто

Усі ми не раз куштували сире тісто для випічки прямо з миски. Але ви напевно чули про те, що сире тісто небезпечне. Однією з причин цього вважаються сирі яйця, які можуть містити сальмонелу. Однак ці бактерії легко знищити, просто нагрівши їжу до 70°С.

При цьому, як пише Уніан з посиланням на Eatingwell, у сирому тісті є ще один продукт, який може становити таку ж небезпеку, і це - борошно.

Сире борошно небезпечне для вживання - і ось чому

Оскільки борошно призначене для приготування їжі, виробники припускають, що ви нагрієте його до температури, яка вбиває більшість бактерій. Через це припущення борошно зазвичай не обробляють, щоб знищити бактерії, що ставить його в ту саму категорію, що й сире м'ясо або сирі яйця.

Згідно з дослідженнями, борошно, як і сирі яйця, може бути джерелом сальмонели, а також кишкової палички.

«Борошно роблять із пшениці, яка вирощується на полях, розташованих у безпосередній близькості від місць, де можна знайти відходи тварин. Оскільки борошно не можна промити, щоб очистити від шкідливих бактерій, як це роблять овочі, важливо нагріти його до температури, за якої будь-які патогенні мікроорганізми будуть знищені», - ідеться в статті.

При цьому, застерігають експерти, бактеріальні харчові захворювання підступні. Симптоми можуть проявитися як через кілька годин після вживання зараженої їжі, так і через кілька тижнів.

Сире борошно зустрічається всюди, навіть якщо ви не готуєте випічку з нуля. Суміші для випічки тістечок, тортів і млинців - усе це джерела сирого борошна, і їх не можна їсти сирими. Найкраще не облизувати ложку, хоч би як спокусливо це було, і насолоджуватися випічкою в повністю готовому вигляді. Яким би апетитним не здавалося печиво з липким центром, завжди краще готувати його ретельно, щоб забезпечити безпечну температуру 70°. Те ж саме можна сказати і про млинці середнього просмаження або іншу випічку, наприклад, мафіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів