Поділитись:

Луцький шеф поділився рецептом класичної паски

Вівторок, 30 квітня 2024, 10:39
Луцький шеф поділився рецептом класичної паски

Кілька останніх років в Україні стало модно пекти паски за рецептами великоднього хліба інших країн. Так, чимало господинь готували крафіни і панеттоне. Але класика є класика.

Луцький шеф Владислав Фінкевич поділився з редакцією сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» рецептом класичної паски.

А хто ми так, щоб не передати його вам?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що має бути у великодньому кошику і чи можна туди класти кагор

Паска класична з заваркою 

Луцький шеф поділився рецептом класичної паски 

Заварка:

  • Вода 250 г
  • Борошно - 100 г

Доводимо воду до кипіння та заварюємо борошно.

Опара:

Молоко підігріваємо до 40°C додаємо цукор, дріжджі та заварку, ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою та ставимо в тепле місце на 50-60 хв.

Tiстo:

  • Цукор - 350 г
  • Жовток - 100 г
  • Сіль - 5 г
  • Яйця - 220 г
  • Масло 82% - 200 г
  • Борошно в/г 1000 г
  • Ванільна паста - 20 г
  • Цукат апельсин - 250 г

1. Цукор, жовток, яйця збиваємо в пишну масу, додаємо 50% борошна та сіль, вимішуємо тісто та додаємо решту борошна, продовжуємо вимішувати, поступово вводимо невеликими порціями масло вершкове, продовжуємо вимішувати в еластине тісто та вводимо ванільну пасту, перемішуємо і в кінці вводимо цукат.

2. Залишаємо тісто в теплому місці на 40-45 хв, робимо обминку та формуємо виріб, викладаючи в форму. Ставимо в вистійну шафу на 50-60 хв.

3. Випікаємо при температурі 170-180 С протягом 30-40 хв. Охолоджуємо та декоруємо.

Луцький шеф поділився рецептом класичної паски 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів