Поділитись:

Як у Луцьку можна «наварити» мільйони на харчуванні дітей у школах, - депутат

Четвер, 30 травня 2024, 18:00
Як у Луцьку можна «наварити» мільйони на харчуванні дітей у школах, - депутат

Депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик раніше інформував, що комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування» годує дітей в школах за доволі не ринковими цінами. Зокрема, свинину та курятину – за 520 грн/кілограм, молоко по 160 гривень/літр, а яйця – по 14 гривень.

Згодом міський голова Ігор Поліщук у своїх соцмережах опублікував  допис, де стверджує що «насправді комбінат закупляє продукти за середньоринковими цінами, а в деяких випадках й цінами нижче ринкових, і ці ціни вказані в таблиці, прикріпленій до допису. Всі договори, акти приймання-передачі та платіжки є і вони будуть оприлюднені комбінатом в найближчий час».

Проте, як зазначив у своєму дописі Андрій Лучик, він надсилав депутатське звернення на Луцький комбінат шкільного та студентського харчування з проханням надати закупівельні ціни на постачальників за окремими категоріям продуктів.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

«Відповіді по суті досі немає. Хоча, як бачимо, для мера вони швиденько в екселі зробили якусь табличку», – йдеться в дописі депутата.

Також Андрій Лучик зауважив, якщо витратити кілька хвилин на поверхневу аналітику, то можна побачити:

«ЛІА ГРОУС теж постачало мясо до луцьких садочків . І виходили вони на відкриті торги в січні 2024 року з трішки іншими цінами: курка – 159 грн/кг, свинина – 162 грн/кг. Тепер порівняйте із цінами з таблички, яку дав Комбінат Поліщуку: курка – 177 (+18), свинина – 186 (+24). Якщо припустити, що обсяг харчування в школах такий же, як і в садочках (64 000 курятини та 21 100 кг свинини), то втрати складають 1 152 000 грн + 506 400 грн = 1,6 млн гривень тільки на м'ясі!!! А є ще фрукти, овочі, риба, спеції і купа всього іншого!»

Скрін договору з фейсбук-сторінки Андрія ЛучикаСкрін договору з фейсбук-сторінки Андрія Лучика
 
Таблиця з допису Ігоря Поліщука у фейсбуціТаблиця з допису Ігоря Поліщука у фейсбуці
 

Нагадаємо, що КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування» нещодавно ще й звільнили від відшкодування департаменту освіти міської ради вартості теплопостачання орендованих приміщень шкільних їдалень. Також у Луцьку пропонували створити контрольну комісію, яка б вивчила діяльність КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування», яке годує дітей у школах міста за суттєво завищеними цінами. Проте міський голова Поліщук вважає, що там усе добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів