Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 травня

Субота, 25 травня 2024, 21:00
Andriy Pavlyashyk
Andriy Pavlyashyk

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 25 травня.

Про те, що у Луцьку – конфлікт навколо забудови на Клима Савура

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 травня 

В районі вулиці Клима Савура скоро може «вирости» житловий комплекс, який вже на проєкті змін до детального плану території (далі – ДПТ). Що цікаво, спроєктовано все з порушеннями та без урахування сучасних підходів та вимог. Також не було враховано зауважень та побажань від власників земельних ділянок та було порушено процедуру громадських слухань. До того ж на приватних ділянках замовник ДПТ спроєктував стадіони, паркові зони, школу та багато іншого. Але є одне але...

Про те, що у Луцьку можна поласувати прутнем і спробувати на смак розкішницю мілфи

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 травня 

У Луцькому замку розпочався фестиваль їжі «Lubart фест». Свою продукцію там представив і львівський тематичний ресторан «Прутень». 

У Луцьку цього закладу немає, є лише у Львові і то дві точки. Тому на фесті є можливість спробувати ці «цікаві» десерти.  Ціна: 190 грн/шт.

У меню пропонують, зокрема:

  • «прутні»:
    • «кокосовий крутелик»,
    • «рожевий яструб»,
    • «піжон в шоколаді»,
    • «остання капля»,
  • «розкішниці»:
    • «оксамитова фата»,
    • «полунична розкішниця»,
    • «мохнатка під шафе»,
    • «гаряча мілфа».

Також можна окремо придбати тематичні цукерки, вʼязані та мʼякі іграшки, свічки та інше.

Про те, як у Луцьку роздають повістки

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 травня 

У Луцьку представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом з поліцейськими перевіряють на вулицях військово-облікові документи та роздають повістки для уточнення облікових даних чоловікам віком від 18 до 60 років.

«Оповіщаємо громадян про те, що їм потрібно з'явитися до ТЦК та СП для того, щоби поновити дані. Підходимо до чоловіків віком від 18 до 60 років, перевіряємо військово-облікові документи, так як з 18 травня вони зобов'язані мати це при собі. Робим огляд, коли вони в останній раз з'являлись, проходили ВЛК, чи в них є право на відсрочки, якщо вони оновляли дані, мають бронювання, мають посвідчення про інвалідність, – таким людям ми не виписуємо повісток», – розповів оператор зв'язку Луцького ТЦК та СП Геннадій Крук.

За словами Крука, після того, як новий закон про мобілізацію набув чинності, представники ТЦК виписують повістки нового зразка.

Він зазначив, що багато чоловіків не мають при собі військово-облікових документів – військового квитка чи тимчасового посвідчення в чоловіків від 25 років або приписного посвідчення в чоловіків від 18 до 25 років.

Перехожі, з якими спілкувалися військові. реагували по-різному: молоді люди до 25 років – спокійно, старші – дещо нервово. Зокрема, один з чоловіків запитав, навіщо він оновлював дані в додатку «Резерв+», якщо тепер йому треба йти до ТЦК для оновлення даних. 

Про те, що відбувається на «ЛюбART Fest`і» у Луцькому замку

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 травня 

У Луцьку на території замку в Старому місті цих вихідних відбувається «ЛюбART Fest».

Аби побачити на власні очі, що там відбувається, та поділитися світлинами з читачами, на локацію завітали і журналісти сайту новин Луцька «Конкурент».

Організатори «ЛюбART Fest» позиціонують дійство як «простір, що обʼєднує мистецтво, їжу та музику». Активності триватимуть на території Луцького замку 25 та 26 травня.

Про те, що у Луцьку легковик влетів у бус

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 травня 

У Луцьку легковик врізався у бус ззаду. 

Аварія сталася зранку 25 травня на вулиці Володимира Івасюка, 1 (колишня Даньшина). Про це сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомили очевидці.

Обидва автомобілі отримали значні пошкодження. На місці вже працює поліція, яка встановлює обставини події. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів