Поділитись:

Ректор Цьось догосподарювався до ручки – ВНУ не має грошей

Середа, 15 травня 2024, 10:50
Ректор Цьось догосподарювався до ручки – ВНУ не має грошей

Волинський національний університет імені Лесі Українки не заплатив понад мільйон гривень за закуплені лабораторні меблі, бо не має грошей. 

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Волинської області, – повідомив у своєму телеграм-каналі депутат Луцької міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик. 

«Ректор ВНУ Анатолій Цьось догосподарювався до ручки. Не вистачає грошей заплатити за вже поставлені лабораторні меблі», – зазначає Андрій Лучик.

Волинський університет на чолі із ректором Анатолієм Цьосем замовив і вже отримав лабораторні меблі, проте повністю не розрахувався із постачальником. 

Згідно з документами, ціна договору становить 3 225 785,10 грн з урахуванням ПДВ 537 630 грн 85 коп. Постачальник – науково-виробниче підприємство «Укроргсинтез» – передав університету товар на загальну суму 3 225 785,10 грн. Проте ВНУ імені Лесі Українки товар оплатив частково – на загальну суму 2 002 493,10 грн.

Тож підприємство подало до суду, аби отримати від ВНУ імені Лесі Українки заборговані 1,2 млн гривень за поставлений наприкінці 2023 року товар.

Ректор Цьось догосподарювався до ручки – ВНУ не має грошей 

Як зазначено в рішенні суду, університет заборгованість визнав, але заплатити не зміг. Причина – немає фінансування.

«Пригадується, як викладачів ВНУ двічі за час повномасштабного вторгнення садили на 2/3 зарплати. А потім ще в інтерв'ю ректор розказував, що немає таких фактів, щоб меблі в університеті купували коштом викладачів. А зараз каже, що немає фінансування», – зазначив Андрій Лучик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів