Поділитись:

За 20 років Лесин виш нічого не зробив для благоустрою парку на Потебні у Луцьку

Неділя, 05 травня 2024, 10:50
За 20 років Лесин виш нічого не зробив для благоустрою парку на Потебні у Луцьку

Починаючи з 2003 року, Волинський національний університет імені Лесі Українки нічого не зробив для благоустрою парку по вулиці Потебні.

Про це розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак, повідомляє ВолиньUA.

Зі слів посадовиці, ВНУ імені Лесі Українки отримав цю ділянку у безстрокове користування у 2003 році ще за часів мера Антона Кривицького. Відтоді нічого там зроблено не було.

«Місто саме проявляло ініціативу. Минулого року ми зробили наукове обґрунтування щодо того, аби надати цьому парку статус об'єкта природо-заповідного фонду. Адже тоді ми можемо допомогти облаштувати парк. Однак з боку університету спостерігається повна пасивність і незацікавленість в цьому питанні», – зазначила Оксана Лисак.

Натомість, наголошує начальниця відділу екології, інший виш – Луцький національний технічний університет – знаходить можливості та кошти для впорядкування територій.

«А такий великий університет як Волинський національний з 2003 року не може знайти кошти чи залучити гранти для наведення ладу у парку на Потебні. Адже в університеті навчається близько 7 тисяч студентів на платній формі, є факультети біології та географії», – прокоментувала ситуацію Оксана Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів