Поділитись:

Завод, який співпрацював з «Росатомом», передадуть державі

П'ятниця, 03 травня 2024, 15:01
Завод, який співпрацював з «Росатомом», передадуть державі

Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» та Науково-дослідний та проєктно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування передадуть у власність держави.

Про це інформує сайт новин Сумщини «Данкор онлайн».

2 травня Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) провело консультації з Міністерством економіки України та іншими центральними органами виконавчої влади щодо початку передачі державі корпоративних прав та майна АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» та АТ «Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування».

Фактичним власником та кінцевим бенефіціаром вказаного підприємства є громадянин РФ, а за інформацією правоохоронців, цей завод постачав до Росії обладнання для будівництва і ремонту атомних електростанцій. Тому у рамках кримінального провадження він був арештований. Пізніше корпоративні права та майно заводу за ухвалою суду передали АРМА для управління.

Наразі, за ініціативою АРМА були проведені відповідні консультації та напрацьовується «дорожня карта» передання цього активу до відповідного підприємства АТ «НАЕК «Енергоатом» для забезпечення інтересів України.

Передача майна відбуватиметься відповідно до процедури, передбаченої статтею 21¹ Закону про АРМА (Особливості управління активами у виняткових випадках).

Довідково:
АТ «Сумський завод «Насосенергомаш» є важливим об’єктом для критичної інфраструктури України, оскільки це одне з найбільших підприємств, що спеціалізується на розробці й виробництві насосного обладнання для нафтогазової галузі, енергетики, водного господарства, аграрного сектору та ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів