Поділитись:

На Хмельницькій АЕС стартувало будівництво двох нових енергоблоків (фото)

Понеділок, 15 квітня 2024, 11:47
На Хмельницькій АЕС стартувало будівництво двох нових енергоблоків (фото)

«Енергоатом» розпочав проєкт зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за американською технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС. Вже закладений перший куб бетону енергоблока №5.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба НАЕК «Енергоатом».

Зазначають, що, п’ятий енергоблок на Хмельницькій атомній електростанції стане першим в Україні, зведеним за американською технологією АР1000.

«Особлива риса американської технології АР1000 – можливість маневрування блоків. Сьогодні ворог б’є і знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків з можливістю маневрування дуже важлива для нас», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що на тлі постійних обстрілів критичної інфраструктури Україна потребує більше енергетичних потужностей, і основний фокус зосереджений на атомній енергетиці, оскільки вона генерує понад 50% електроенергії в країні.

«Особливо гостро це питання постає на тлі незаконного захоплення Запорізької АЕС загарбниками, і тому зараз Україна потребує додаткових енергоблоків», – заявила вона

За словами голови правління «Енергоатома» Петра Котіна, завдяки будівництву п'ятого та шостого енергоблоків ХАЕС, після запуску в експлуатацію двох нових блоків №3 та №4, потужність цієї станції перевищить потужність ЗАЕС.

«Найбільша АЕС у Європі була, є і буде нашою гордістю, і я впевнений, що вона повернеться під контроль України», – додав він.

На Хмельницькій АЕС стартувало будівництво двох нових енергоблоків (фото)На Хмельницькій АЕС стартувало будівництво двох нових енергоблоків (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів