Поділитись:

Україна отримає від Британії 245 млн доларів на закупівлю ядерного палива

Середа, 23 серпня 2023, 11:25
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Велика Британія надасть кредитні гарантії на суму 192 млн фунтів (245 млн доларів) для зміцнення енергетичної безпеки України та допомозі у позбавленні залежності від ядерного палива з РФ.

Про це, як пише «Європейська правда», заявив міністр енергетики Великої Британії Грант Шаппс під час свого візиту до України, – повідомляє Sky News.

В рамках угоди британська компанія Urenco надаватиме українській національній компанії «Енергоатом» послуги зі збагачення урану, які є життєво важливими для ядерного палива.

Лондон надасть кредитні гарантії «Енергоатому» через британське експортно-кредитне агентство «UK Export Finance».

Як сподівається британський уряд, це зміцнить енергетичну безпеку України і допоможе покласти край залежності країни від ядерних послуг і ядерного палива з РФ, а також сприятиме подальшій ізоляції володимира путіна.

За даними Департаменту енергетичної безпеки та Net Zero, новий кредит збільшить невійськову фінансову допомогу Великобританії Україні майже до 5 млрд фунтів (майже 6 млрд євро).

Раніше розвідка Великої Британії повідомила, що росія, напевно, взимку буде атакувати українські об'єкти енергетичної інфраструктури, але Україна до цього готується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів