Поділитись:

У Луцьку почали ремонт магістрального колектора: що потрібно знати мешканцям і водіям

Вівторок, 23 квітня 2024, 09:54
У Луцьку почали ремонт магістрального колектора: що потрібно знати мешканцям і водіям

У Луцьку розпочалися роботи з реконструкції каналізаційного колектора на вулиці Карпенка-Карого – єдиної системи, яка забезпечує транспортування стоків від спальних мікрорайонів міста.

Про це у вівторок, 23 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Луцької міської ради.

«КП "Луцькводоканал" неодноразово повідомляв про важливість і складність проєкту із реконструкції каналізаційного колектора. Адже від його діяльності залежать водопостачання, водовідведення і, відповідно, робота каналізаційної системи в оселях близько 70 тисяч лучан. Це єдина система, яка забезпечує транспортування стоків від спальних мікрорайонів міста. А в разі неможливості водовідведення технічно припиняється і водопостачання», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, торік повідомлялося, що залізобетонний магістральний колектор на вулиці Карпенка-Карого в Луцьку, що простягається від «Срібних лелек» і до вулиці Лідавської, – на межі обвалу і потребує невідкладних відновлювальних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золоті» труби: «Луцькводоканал» замовив ремонт каналізації за 49 мільйонів

Які це матиме наслідки для мешканців і для водіїв міста?

Для водіїв змінений рух на окремих ділянках доїзду та встановили нові дорожні знаки. Як повідомлялося раніше, на вулиці Карпенка-Карого перекрита одна смуга, проїзд, від вул. В’ячеслава Чорновола до вул. Липинського по непарній стороні в напрямку проспекту Соборності. Зазначають, що усі маршрути погодженні з управлінням Національної поліції, тож керманичів просять дотримуватися правил дорожнього руху, аби не нашкодити веденню робіт.

Щодо мешканців міста і територій, які дотичні до місця реконструкції, наголошують, що «Луцькводоканал» завжди намагається проводити роботи, які підуть на благо мешканців, аби мінімізувати дискомфорт та незручності для лучан.

«Враховуючи, що це діючий каналізаційний колектор і він має працювати вдень і вночі, будь-яка його зупинка під час виконання робіт може призвести до негативних наслідків. Зазначимо, що в планах передбачено будівництво тимчасової лінії перекачки, через які будуть транспортуватися усі каналізаційні стоки. Ми робимо все, аби мешканці міста не відчули наслідків цієї роботи. Оскільки одночасно будуть проводитись роботи із заміни колектора, усі стоки транспортуватимуться поверх ґрунту.

Також не виключено, що в період нічної пори доби, буде незначне пониження тиску воли. Якщо це впливатиме на систему водопостачання і водовідведення, ми додатково проінформуємо мешканців, аби лучани не відчули незручностей», – зазначили у «Луцькводоканалі».

На об’єкт реконструкції колектора вже завезли все необхідне обладнання, комплектуючі та спецтехніку. Згідно з планом, роботи триватимуть близько чотирьох місяців.

«Враховуючи нинішній стан війни, ми дбаємо про те, щоб реалізація таких проєктів жодним чином не вплинула на вартість тарифу і суми в платіжках, а принесла в майбутньому лише позитивні зміни і якість обслуговування систем». – запевнили комунальники.

У Луцьку почали ремонт магістрального колектора: що потрібно знати мешканцям і водіямУ Луцьку почали ремонт магістрального колектора: що потрібно знати мешканцям і водіямУ Луцьку почали ремонт магістрального колектора: що потрібно знати мешканцям і водіям

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів